BV's delen tips om coronavirus op afstand te houden

maandag 9 maart 2020 - 08:15
Danira Boukhriss Terkessidis en Sven De Leijer (VRT), Nathalie Meskens en Koen Wauters (DPG Media) en Annelien Coorevits en Erik Van Looy (SBS) zijn samen de studio ingedoken om een sensibiliseringsspot te maken voor de preventie tegen het coronavirus. Samen delen ze zes preventietips om het virus op afstand te houden.

Om de verspreiding van het coronavirus in ons land verder tegen te gaan, blijft het erg belangrijk de eenvoudige richtlijnen op te volgen die de overheid al enige tijd verspreidt. 

Enkele tips zijn: was regelmatig je handen, gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak, geen zakdoek? hoest of nies in de binnenkant van je elleboog, blijf thuis als je ziek bent. 

Er is nu beslist om er ook een spot met bekende gezichten van de drie grote mediahuizen aan te koppelen. 

Overal te zien en te horen

De spot, die zowel op tv, radio als online te zien en te horen zal zijn, is een samenwerking van de drie omroepen VRT, DPG Media en SBS. “We maken de spot in samenwerking met de FOD Volksgezondheid op vraag van minister Maggie De Block”, zeggen de omroepen in een gezamenlijke mededeling. 

“Door met een neutrale spot zes eenvoudige preventietips te delen via al onze kanalen willen we als mediabedrijven helpen om het coronavirus mee in te dammen.”

De spot wordt momenteel afgewerkt en zal vanaf vanavond verspreid worden via de verschillende kanalen van VRT, DPG Media en SBS.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!