Frank Casaert draait muziek voor woonzorgcentrum vanop de parking: "De verzoekjes krijgen we via mail"

donderdag 26 maart 2020 - 14:57
Corona haalt soms ook het mooiste in mensen naar boven. Frank Casaert uit Heverlee besloot in een zotte bui om plaatjes te draaien voor de bewoners van een woonzorgcentrum in Leuven en intussen staat zijn agenda al goed gevuld als kersvers 'dj'.

Frank is nog een groen blaadje als dj, want het is de eerste keer dat hij zoiets doet. "Ik heb vroeger in een zotte bui eens een dj-set gekocht, en nu kreeg ik het in mijn hoofd om er toch iets mee te doen. Ik heb dan voorgesteld aan een woonzorgcentrum om er plaatjes te komen draaien, en nu is de trein vertrokken!"

"Ze zwaaien met hun handen van achter hun raam of vanop hun terras"

Gisteren stond hij op de parking van het woonzorgcentrum Dijlehof in Leuven, vandaag op het binnenplein het woonzorgcentrum Betlehem in Herent. "En volgende week sta ik al weer op twee andere plaatsen met mijn plaatjes", vertelt Frank enthousiast aan Peter Verhulst in 'Beste Buren.' "De verzoekjes komen tot bij ons via het verzorgend personeel. Zij gaan rond bij de bewoners en mailen ze ons door. Binnen in het centrum komen we dus zeker niet." 

Zijn initiatief wordt ook door de bewoners goed onthaald. "De mensen bewegen enthousiast mee, ze zwaaien met hun handen van achter hun raam of vanop hun terras. En wees maar zeker, de muziek staat luid genoeg, zodat iedereen het kan horen. We draaien echt van alles wat, van Michael Jackson, Marva tot Clouseau!"

Of Frank hiermee verder gaat na de coronacrisis blijft een open vraag. "Dat weet ik nog niet. Maar dan kan ik hopelijk wel binnen spelen. En wie weet eindigt het in het Sportpaleis", besluit hij al lachend.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!