Nicole & Hugo en Sylvain Vanholme in De Eregalerij

vrijdag 5 februari 2016 - 07:58
De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers heeft er weer een aantal prominente leden bij!
Tijdens een feestelijke en muzikale avond in Kursaal in Oostende zijn Nicole & Hugo en Sylvain Vanholme opgenomen in De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers. Zjef Vanuytsel kreeg postuum een plaats in de Eregalerij.
Met het initiatief bekronen Radio 2 en SABAM FOR CULTURE jaarlijks zowel tijdloze artiesten als nummers.

Zjef Vanuytsel

Zjef Vanuytsel, die eind december overleed, werd postuum opgenomen in De Eregalerij. Zijn dochter Barbara kwam de trofee in ontvangst nemen. Enkele collega-muzikanten gaven Zjef vervolgens een passend eerbetoon.
Zo brachten Jan De Wilde & Stoomboot samen "Ouwe makkers". Dirk Blanchart zong "Zotte morgen" en Micheline Van Hautem, ten slotte, bracht "Ik weet wel mijn lief".

Ook vier nummers in De Eregalerij

"I Lie And I Cheat" van Won Ton Ton kreeg een plaats in de galerij, net als "Rozane" van Wim De Craene dat in een eigentijdse versie door Sioen werd gebracht.
Ook "Mad About You" van Hooverphonic staat voortaan in De Eregalerij. Hooverphonic speelde het nummer vanavond live in het Kursaal samen met Geike Arnaert, de zangeres van "Mad About You".
Ten slotte kreeg ook "Waarom" van Jacques Raymond een plaats in De Eregalerij. Omdat Jacques Raymond er wegens gezondheidsredenen niet kon bij zijn, brachten Mathieu & Guillaume zijn nummer live.

De Eregalerij wordt op zondag 7 februari van 13 tot 16 uur uitgezonden op Radio 2.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!