Dit is de Humorklas 2018

dinsdag 6 februari 2018 - 18:25
Zondag 28 januari kwamen 43 beginnende comedians auditie doen voor ‘meester’ Han Coucke, comedyrecensent Karel Michiels en een Radio 2-jury. Allemaal wilden ze graag deel uit maken van onze Humorklas. Uiteindelijk werden 9 'leerlingen' geselecteerd, waarmee Han Coucke de komende maanden verder aan de slag gaat in workshops.

Samen met gastdocenten Rob Vanoudenhoven en Raf Walschaerts begeleidt Han de leerlingen doorheen een aantal try-outs tot aan de finale op 30 mei.

Tijdens de finalerondes krijgen de leerlingen de kans om hun talenten te tonen aan het publiek én aan een jury van bekende comedians. Tickets daarvoor kan je via deze pagina verkrijgen.

 

Amelie is 24 en maakte haar comedydebuut pas in oktober, en valt op door haar bijwijlen harde, maar altijd grappige humor. Ze vult haar dagen met zoveel mogelijk open mic’s en afwassen bij restaurant “Appelsfeer” in Dendermonde.

 

Ariane is 30 jaar en komt uit Deurne. Deze roodharige energiebom studeerde musical in Tilburg en is al 8 jaar actief als freelance zangeres en actrice. Nu probeert ze aan haar repertoire ook humor toe te voegen.

 

 

Ashley uit Roeselare is commercieel adviseur bij BNP Paribas Fortis. Hij heeft op zijn 23 nog geen enkele podiumervaring, maar wist met gemak de jury van zijn talent te overtuigen. Hij wil heel graag hetzelfde pad bewandelen als zijn grote voorbeeld Jens Dendoncker.

 

 

Gentenaar Elias Van Dingenen is 29 jaar en bakt taarten bij “Les Tartes de Françoise”. Hij is al zo’n 2 jaar actief als standup comedian en heeft in die tijd zoveel mogelijk podiumervaring opgedaan. Met succes, dus wat mopjes maken betreft… Daar bakt hij ook wat van!

 

 

De 27-jarige Eva Van Keer uit Borgerhout is flink geobsedeerd door Michael Van Peel. Hij is de reden dat ze begonnen is met comedy en veel van haar sets gaan over hem. In het dagelijks leven is ze Compliance Officer bij Argenta en ze koestert daarnaast ook politieke ambitie.

 

 

Jeroen Maris is 35 jaar en komt uit Boortmeerbeek. Hij heeft al heel wat comedy-ervaring: hij won vorig jaar het Leids Cabaret-festival met 2 kompanen als De Hygiëna’s, maar nu wil hij het solo eens proberen. Of dat met muzikale humor of met pure standup wordt, zal hij proberen uitzoeken tijdens de Humorklas.

 

Mohsin Abbas

 

Mohsin Abbas is 29 jaar, en werkt op het kabinet van de 4e schepen in zijn thuisstad Oostende. Een grote bron van inspiratie vindt hij in zijn Pakistaanse roots, maar ook in de politiek, waarmee hij zijn brood verdient. Zijn comedyvoorbeeld is de Amerikaanse standupper Pablo Francisco.

 

 

De 26-jarige Stijn Verdegem woont in Gent en werkt daar ook, in buitenschoolse kinderopvang. Hij is nog niet eens een jaar actief als stand-up comedian, maar deze enthousiaste verteller stond toch al op een 30-tal open mic’s.

 

 

Yannick Noben werd op zijn 16e militair in Namen. Ondertussen is 35 jaar, woont hij in Diepenbeek en is hij Officier bij de dienst Ontmijning & Explosieven. Ook op het podium is hij explosief: zo’n twee keer in de week laat hij een spervuur van woorden los op zijn publiek.  

Samen met De Hofleveranciers en Sabam for Culture

Het is al voor de derde keer dat Radio 2 met Han Coucke en het productiehuis De Hofleveranciers in zee gaat voor deze comedywedstrijd. De Humorklas is gebaseerd op een leertraject dat door De Hofleveranciers is uitgedacht, en waarin beginnende comedians tijdens een reeks workshops bijgestuurd worden door Han Coucke, en ze de kans krijgen onder begeleiding hun comedyset scherp te stellen. Een werkwijze die in het verleden zijn vruchten al heeft afgeworpen.

De Humorklas wordt gerealiseerd met de steun van Sabam for Culture.

 

Koop hier tickets voor de liveshows:

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!