de inspecteur
26 mei: de beste koop
vr 26 mei - 5:51
Groenten:
Je kan bij je barbecue een binnenlands slaatje maken met verschillende soorten sla zoals kropsla of multicolorsla, wat snoeptomaat, witloof en zoete puntpaprika erbij om wat kleur te krijgen en misschien ook wat komkommer en courgette. Alles is van eigen bodem, aantrekkelijk geprijsd en van topkwaliteit.
Je kan groenten ook op de barbecue leggen. Een gemarineerde aubergine maakt het helemaal af.
sla
Fruit:
Met een Jonagold kan je een heerlijk zoetzuur dessert in elkaar flansen. Of misschien ga je voor gemarineerde Belgische aarbeien?
aardbei
Vis:
Tongen zijn gedaald in prijs. En die waren de afgelopen weken flink gestegen. De kwaliteit die blijft alleen maar stijgen. Ook zeewolf, griet en meivis zijn interessant geprijsd.
Rog, tarbot en zalm zijn duurder geworden
De eerste mosselen liggen ook in de winkel. Ze zijn afkomstig van hangcultuur. Op de échte mosselen is het nog een maand wachten.