3 concrete tips waarmee je tot 250 euro kan besparen op je energiefactuur

vrijdag 1 oktober 2021 - 14:33
De energieprijzen swingen de pan uit. De prijzen gaan ook niet snel dalen. De Inspecteur geeft drie concrete tips waarmee je tot 350 euro kan besparen op je energiefactuur.

Het is een cliché maar de goedkoopste energie is de energie die je niet gebruikt. De Inspecteur verzamelt drie concrete tips waarmee je in totaal tot 350 euro kan besparen op je jaarlijkse energiefactuur. De cijfers zijn berekend door de CREG, de energiewaakhond. 
 

1. Gebruik je droogkast zo weinig mogelijk

Een droogkast is handig maar het toestel verslindt energie. Investeer in een droogrek en gebruik je droogkast zo weinig mogelijk. Je zou er tot 90 euro mee kunnen besparen per jaar.
 

2. Zet je verwarming een uur vroeger uit

Dit is vooral een tip voor de niet-thuiswerkers.

Onze verwarming staat gemiddeld 8 uur per dag aan. Je bespaart flink op je energiefactuur als je ze 's ochtends een uur later aan zet en als je ze 's avonds een uur vroeger uit zet. Als je dit tijdens de koudste maanden volhoudt, kan je tot 200 euro besparen op je jaarlijkse energiefactuur. En geef toe: gezellig dicht bij elkaar kruipen is altijd leuker!
 

3. Let op met sluimerverbruik

Het is niet de grote besparing, maar het loont om te bekijken welke toestellen een sluimerverbruik hebben. 

Denk aan toestellen zoals je televisie en computer. In slaapstand verbruiken die dingen ook energie. Trek de stekker uit als je gaat slapen. Het kan je tot 75 euro besparing per jaar opleveren .

Denk wel goed na of je het  toestel in kwestie wil afzetten. Je digicorder kan niks opnemen als je die volledig uittrekt. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!