3 tips om je tulpen langer mooi te houden

zondag 17 januari 2021 - 17:50
Het tulpenseizoen is begonnen! Je vindt ze vanaf januari in tal van kleuren in jouw bloemenwinkel. En je kan ze op dit moment aan een goede prijs kopen. Bloemist Mathias Nuyts geeft enkele tips om je boeket tulpen lang mooi te houden.

Knisperende tulpen

Koop altijd verse tulpen. Let er op dat de bloemknoppen nog gesloten zijn en ze nog niet te veel kleur laten zien. Een andere tip is met je vinders langs de stengel en het blad wrijven, hoor je een knisperend geluid kan je zeker zijn dat je verse tulpen in huis haalt.

Wikkel in krantenpapier

Tulpen hebben de neiging om na een tijdje te gaan hangen in je vaas. Sommige mensen vinden dat charmant maar als jij liever hebt dat ze rechtop blijven staan is de oplossing krantenpapier. Wikkel je boeket in krantenpapier en laat het op die manier een halve dag staan. Na die halve dag verwijder je het krantenpapier en je zal merken dat je tulpen opnieuw rechtop gaan staan.

Gaatje in stengel

Een tulp is een bloem die zich nog rekt als ze in de vaas staat. Op zich is dat niet erg maar het kan storend zijn in een gemend boeket. Dan gaan je tulpen na enkele dagen hoger uitsteken dan de andere bloemen in het boeket en dat is niet altijd mooi. Om dat rekken tegen te gaan is er een simpele tip. Neem een naald en prik één centimeter onder de bloemknop een klein gaatje in de stengel. Je zal merken dat de tulpen nadien niet meer rekken.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!