Alle garantieregels in een lied

maandag 5 september 2016 - 07:35
Weet jij alle over garantie? Met het nieuwe Garantielied van De Inspecteur ken je ze allemaal!
Garantie blijft een groot probleem! Consumenten kennen de regels rond garantie niet altijd zo goed, waardoor ze vaak met een kluitje in het riet worden gestuurd.
De Federale Overheidsdienst Economie kreeg dit jaar al 390 klachten over de wettelijke garantie. De klachten gaan vooral over het weigeren van de verkoper om de wettelijke garantie toe te passen, over oplossingen die op zich laten wachten (uitblijven van een reactie, veelvuldige herstellingen, …), over onenigheid over de aangereikte oplossing en over het aanrekenen van kosten door de verkoper.
De meeste klachten hebben te maken met consumentenelektronica, op nieuwe en tweedehandswagens en op meubelen.

Vragen? Klachten?

Heb jij vragen en klachten over garantie? Dan kan je terecht bij het contactcentrum van de Federale Overheidsdienst Economie op het nummer 0800 120 33.
En op de website van de Federale Overheidsdienst Economie vind je meer informatie over garantie.

Regels in een lied

De Inspecteur geeft deze week antwoord op al je vragen en hij lanceert Het Garantielied! Een lied waarin alle regels vervat zitten, zodat jij straks al zingend bij de klantendienst staat om je recht op garantie te claimen!
Sven kreeg daarvoor de hulp van zijn VRT-collega's van consumentenprogramma's: Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren, Thomas Vanderveken (Voor Hetzelfde Geld), Danira Boukhriss Terkessidis en Kobe Ilsen (Over Eten).

Download het lied!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!