Als je niet van thuis mag werken: "Iedere dag vertrekt mijn vrouw huilend naar het werk, uit vrees me nadien ziek te maken"

maandag 23 maart 2020 - 07:54
De regering vraagt ons om zo veel mogelijk te telewerken, op die manier beperken we contacten tot het minimum. Maar niet voor iedereen lukt dat telewerken, en ook niet iedere werkgever laat het toe. Wat als jij wil telewerken maar niet mag van je baas?

Marnix uit Zedelgem is chronisch pijnpatiënt. Hij behoort dus tot de risicogroep voor het coronavirus en moet zijn sociale contacten tot een minimum beperken. Zijn vrouw moet echter van haar werkgever nog elke dag op kantoor gaan werken. Zij blijft dus in contact komen met collega's die mogelijk besmet zijn met corona. "Ze heeft een laptop en zou perfect van thuis kunnen werken. Ze vertrekt nu elke dag met tranen in de ogen uit vrees me mogelijk te besmetten bij thuiskomst." Marnix vraagt zich af of een werkgever zijn personeel kan verplichten om fysiek op kantoor te komen werken.

Contacteer de arbeidsarts

Volgens Patrick Humblet, Professor Arbeidsrecht aan de Ugent, is ons arbeidsrecht niet voorbereid op dit soort situaties. "Het arbeidsrecht gaat over de werknemer zelf, niet over familieleden van de werknemer." Dat maakt deze situatie ingewikkelder, want de vrouw van Marnix is niet zelf ziek. Ze zorgt enkel voor mensen met een zwakkere gezondheid."

Ons arbeidsrecht is niet voorbereid op dit soort situaties.

Patrick Humblet

"Ik raad aan om naar de arbeidsarts of preventie-adviseur te stappen. Die is bevoegd om te oordelen over de situatie van de werknemer binnen het bedrijf." De arts of adviseur zal een inschatting maken van de situatie en op basis daarvan een advies uitschrijven.

Je kan de gegevens van je arbeidsarts vinden in het arbeidsreglement van je werkgever. "Elk bedrijf heeft een preventie-arts. Dat is een wettelijke verplichting. In kleine ondernemingen zal dat een externe arts zijn, bij grote bedrijven is er meestal een een arbeidsarts die in het bedrijf zelf werkt."

Uitzonderlijke situatie

De coronacrisis zorgt voor ongeziene situaties waar ons arbeidsrecht niet op voorbereid is. "Probeer altijd eerst de dialoog aan te gaan met je werkgever. Misschien kan je wel samen tot een akkoord komen." voegt professor Humblet er nog aan toe. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!