Appels en peren van eigen bodem in overvloed

donderdag 23 mei 2019 - 11:34
In het boodschappenlijstje vind je wat er nu volop vers, voordelig en voorradig is. Goed om in het achterhoofd te houden wanneer je naar de winkel gaat.

Fruit: Appels en peren

Deze fruitsoorten doen vooral aan de herfst denken maar toch zijn ze vandaag nog massaal aanwezig in de winkelrekken. Dat heeft twee redenen:

  • De gunstige zomer van 2018
  • De boycot van Rusland waardoor er geen hard fruit meer geëxporteerd wordt naar daar

Je doet er goed aan om ze in je winkelmand te leggen. Niet alleen omdat ze vanwege de grote oplage goedkoper zijn, maar vooral omdat je er de lokale telers een hart mee onder de riem steekt!

Groente: Witte selder

Een klassieker onder de Belgische groenten! De witte selder is het hele jaar door te vinden maar nu zijn ze in grote volumes beschikbaar. Dat maakt dat ze voor de consument zacht geprijsd zijn! 

De groente is gezond en caloriearm. Witte selder bewaar je best in de groentelade van je koelkast. 

Vis: stabiele prijzen

De prijzen op de vismarkt zijn stabiel, er is weinig verandering tegenover de voorbije weken. Visboer Charles geeft toch twee uitschieters mee: de Noordzeetong is op dit moment merkbaar duurder. Hij is van topkwaliteit momenteel waardoor de vraagt stijgt. En dat drukt uiteraard zijn stempel op de prijs. De rogveugels zijn goedkoper geworden. 

Bloem: Germini

Het bloemetje om deze week in huis te halen is de germini. Hij is beschikbaar in verschillende, felle en intense kleuren en is in meerdere vormen beschikbaar: enkelvouddige- en pompongermini's. Keuze genoeg dus!

Qua verzorging doe je beter niet te veel water in de vaas en vul je regelmatig bij. Vergeet niet dat de germini in de vaas nog enkele centimeters groeit. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!