Asperges in overvloed én goedkoop

donderdag 18 april 2019 - 11:37
asperges schillen
In het boodschappenlijstje vind je wat er nu volop vers, voordelig en voorradig is. Goed om in het achterhoofd te houden wanneer je naar de winkel gaat.

Groente: Asperges

In vergelijking met vorig jaar hebben we een heel zacht voorjaar. Dat zorgt dat de groei van de asperges niet geremd wordt door de koude. Resultaat: asperges in overvloed. De gunstige weersvoorspellingen voor dit weekend en komende week zullen ervoor zorgen dat die aanvoer alleen maar groter wordt. Daardoor zijn de asperges nu goedkoper in vergelijking met vorig jaar.

De asperge is seizoensgebonden en eindigt traditioneel op 24 juni met het feest van Sint-Jan. Het is dus nu het ideale moment voor liefhebbers van deze oer-Vlaamse klassieker.

Fruit: Aardbeien

Net zoals bij de asperges zorgt het mooie en zachte weer voor een grote aanvoer aardbeien. De zonuren komen de smaak en kwaliteit alleen maar ten goede!

VLAM zet jongeren aan de groenten

"Vegetables are the new sneakers" is de nieuwste campagne van de VLAM om jongeren tussen de 20 en de 30 jaar meer groenten te laten eten. Slechts 3% van de millennials eet voldoende groenten én bijna de helft van de Vlaamse jongeren eet niet elke dag verse groenten. De redenen dat jongeren zo weinig groenten eten zijn tijdsgebrek, weinig kookinspiratie én te weinig kennis over de groenten. 

Via een online campagne met korte filmpjes van telkens één minuut willen ze jongeren zoveel mogelijk over de streep trekken en informeren. De filmpjes kan je hier bekijken. 

Vis: Kostelijke Kabeljauw

Net zoals vorige week is de kabeljauw, en dan vooral de kabeljauwhaas, aan de dure kant. De oorzaak is de lagere aanvoer en het stilvallen van de skrei-vangst. De zalmfilet en de griet zijn ook aan de duurdere kant.

De Noordzeetong en de rogvleugel is interessanter qua prijs. Een andere tip van Charles is de witte heilbot. Het is een vis die niet altijd zomaar te verkrijgen is. De heilbot is niet super goedkoop maar ook niet overdreven duur. Een ideetje voor Goede Vrijdag?

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!