Boodschappenlijstje van 10 april: slasoorten, rog en zonnebloemen

donderdag 9 april 2020 - 15:39
De Inspecteur deelt elke vrijdag zijn boodschappenlijstje. Daarin vind je allerlei producten die nu volop voorradig en voordelig zijn in de supermarkt of bij de buurtwinkel. Want een gewaarschuwd consument is er twee waard!

Groente: alle soorten sla

Momenteel zijn er heel wat slasoorten verkrijgbaar, in alle soorten en maten. Perfect voor een fris slaatje bij het barbecueën bijvoorbeeld. De populairste slasoort bij ons is de kropsla en die is goed van prijs. Maar ook slasoorten als lollo bionda en lollo rossa zijn een uitstekende keuze. Het is een knapperige sla met een ietwat zoete smaak. 

Als je je sla extra krokant wil, laat je ze best tien minuten rusten in koud water. Zo is ze ideaal voor het maken van een frisse salade. 

Ook de Belgische asperges blijven beschikbaar, maar let wel op voor prijsstijgingen. Bij de start van het seizoen was de prijs goed, maar intussen zijn ze duurder geworden. Dat valt te verklaren doordat er minder arbeiders aan het werk zijn op het veld waardoor het aanbod kleiner wordt.

Fruit: watermeloen en Jonagold appelen 

Wie zin heeft in een fris stuk fruit, kan al watermeloen vinden in de winkelrekken. Die is afkomstig van Spanje en bevat geen pitten. Watermeloen zit bovendien vol met vezels en ijzer, ideaal voor je dagelijkse portie vitaminen. 

Ook de Jonagold appelen zijn beschikbaar. Ze zijn zoetzuur van smaak. Je eet ze best als tussendoortje uit de hand. 

Vis: rog

De vis van de maand april is de rog. Het visvlees wordt van de vleugels gehaald, je zal dus nooit een volledige rog vinden bij de visboer. Rog kan je bakken, pocheren en zelfs koud eten. Het grote voordeel van deze vissoort is dat hij geen graten bevat en dus heel makkelijk te eten is. 

Je kan de vis perfect combineren met voorjaarsgroenten zoals jonge prei, asperges en zeekraal. Rog in boter gebakken met kappertjes blijft een echte klassieker en kan je thuis makkelijk zelf maken. 

Rog bewaar je best niet te lang, want anders gaat hij naar ammoniak smaken. Een verse rog herken je aan zijn roze, lichtbruine kleur

Bloemen: zonnebloemen en tulpen

Als je graag je huis wil opfleuren, kan je kiezen voor zonnebloemen of tulpen. Luister zeker eens bij jouw bloemist of je telefonisch of via een webshop bloemen kan bestellen. Heel wat bloemisten zijn daar intussen mee gestart. Zo haal je toch nog een mooi boeket in huis! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!