Boodschappenlijstje van 14 februari: veldsla, kreeft en aardbeien

vrijdag 14 februari 2020 - 11:53
De Inspecteur deelt elke vrijdag zijn boodschappenlijstje. Daarin vind je allerlei producten die nu volop voorradig en voordelig zijn in de supermarkt of bij de buurtwinkel. Want een gewaarschuwd consument is er twee waard!

Vis

Er is niets liefdevoller dan voor elkaar of samen te koken. "Maar als ik één tip mag geven", vertelt Vera van Vishandel Steloy, "houd het simpel. Anders sta je uren te zweten en zwoegen in de keuken waardoor je geen tijd meer hebt om van elkaar te genieten." Wat dacht je van een gebakken Sint-Jacobsnoot met een sausje van rode paprika? Of oesters, hét afrodisiacum bij uitstek, afgewerkt met groene appel, citroen en olie? Of een vurig rood kreeftje? "Ben je geen keukenprins of prinses? Vraag dan wat hulp aan je vishandelaar of traiteur en bespaar jezelf de kopzorgen!"

Nog meer kreeft-nieuws: de prijs van Canadese kreeft is gedaald. Dat komt doordat de Aziatische markt in moeilijkheden zit dankzij het Coronavirus. Canada wilt niet met een groot overschot komen te zitten. Een groot aanbod en een dalende vraag zorgt voor een dalende prijs. Ook de prijs van kabeljauw, skrei, rog, rode poon en makreel is gedaald. Maar daar zit het Coronavirus voor niets tussen.

Groente: veldsla, prei en asperges

Belgische veldsla is intussen het hele jaar beschikbaar. Maar het is een echte wintergroente. Vooral omdat het een vorstbestendig gewas is. Veldsla kan temperaturen tot een paar graden onder nul aan en wordt dus geteeld in serres zonder verwarming. Simpelweg omdat dat niet nodig is! Duurzaam dus, en op dit moment een zeer goede koop.

Veldsla is een vitamine-bom met een heerlijke nootachtige smaak. Perfect voor in een slaatje met walnootolie bijvoorbeeld. Of in combinatie met witloof, een andere wintergroente die momenteel ook van goede prijs is. Maak de veldsla schoon door de worteltjes eraf te snijden. Leg ze even in een badje van koud water en zwier droog.

De zachte winter zorgt er ook voor dat de prijs van prei zeer gunstig is op dit moment. Perfect voor een heerlijke quiche of ovenschotel op een druilerige dag.

Mag het voor Valentijn iets specialer zijn? Nederlandse asperges zijn traditioneler iets vroeger verkrijgbaar dan die van bij ons. Niet héél goedkoop, maar je betaalt een goede prijs voor de kwaliteit die je krijgt.

Fruit: aardbeien

Niets zo romantisch als een portie aardbeien. Ze worden op dit moment volop aangevoerd vanuit Spanje en zijn goed van smaak én prijs!

Bloemen

Via de website van Groen van bij ons kan je een leuke test doen om te bepalen welke soort bloem of plant bij jouw Valentijn past. Beantwoord vragen zoals "Wat zou je geliefde bestellen op restaurant?" of "Welke reisbestemming verkiest je geliefde?" en kom erachter met welke kleur en type plant of bloem je je geliefde blij maakt. Niet alleen handig voor Valentijn natuurlijk, maar voor elke feestelijke gelegenheid waarbij bloemen niet mogen ontbreken!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!