Boodschappenlijstje van 22 mei: clematis, braambessen en jonge wortelen

vrijdag 22 mei 2020 - 07:00
Getty Images
De Inspecteur deelt elke vrijdag zijn boodschappenlijstje. Daarin vind je allerlei producten die nu volop voorradig en voordelig zijn in de supermarkt of bij de buurtwinkel. Want een gewaarschuwd consument is er twee waard!

Bloemen: clematis

Bij de clematis denken heel wat mensen meteen aan de klimplant in de tuin. Maar de laatste jaren wordt hij ook meer en meer gekweekt als snijbloem. Er staan een 4-tal klokvormige bloemen verspreid op een fijne steel. De meest voorkomende kleuren zijn lila en iets donkerder paars. Door hun opvallende vorm en kleur geven ze een luchtig en speels effect aan boeketten. Daarom zie je ze vaak in een veldboeket. De clematis heeft een fragiele uitstraling, maar is een stevige bloem die zeker twee weken mooi blijft in je vaas. Gaan ze toch een beetje slap hangen? Snijd ze dan goed schuin aan en zet ze op lauw water. Daar kikkeren ze van op!

Fruit: abrikozen en braambessen

Abrikozen groeien jammer genoeg niet op eigen bodem. Daarvoor heb je een iets warmer klimaat nodig, zoals dat van Spanje bijvoorbeeld. Ze zijn heerlijk zoet en sappig en zitten boordevol vitamine A en C.

Eindelijk zijn ze er weer, de Belgische bessen! De braambessen trappen het seizoen af. Dat is wel de meest kwetsbare, fragiele bessensoort. Heb je genoeg plaats in je frigo? Bewaar de braambessen dan op een schaaltje naast elkaar, en zo min mogelijk op elkaar. Daardoor blijven ze langer mooi!

Groente: courgette en jonge wortelen

Langwerpig of bolvormig, groen of geel: alle soorten courgettes zijn een goede keuze op dit moment! Het is een veelzijdige groente die op heel wat manieren kan klaarmaken.

We zitten volop in de lente en gaan stilaan richting zomer. Dat betekent ook dat de jonge wortelen er weer zijn. Met hun frisse oranje kleur zorgen ze voor kleur op je bord!

Tip: 'De keuken van Belorta'

Belorta lanceert een nieuwe website. Op 'De Keuken van Belorta' vind je heel wat inspiratie voor je weekmenu, kook hacks, spelletjes en zelfs playlists voor tijdens het koken!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!