Boodschappenlijstje van 26 juni: kersen, komkommers en vis voor op de barbecue

vrijdag 26 juni 2020 - 08:21
Photo by Joanna Kosinska on Unsplash
De Inspecteur deelt elke vrijdag zijn boodschappenlijstje. Daarin vind je allerlei producten die nu volop voorradig en voordelig zijn in de supermarkt of bij de buurtwinkel. Want een gewaarschuwd consument is er twee waard!

Fruit: kersen en watermeloen

We kijken er al lang naar uit, maar het is eindelijk zo ver: de Belgische kersen zijn er weer à volonté! Hun smaak én prijs zullen je bevallen. Maar let op, het seizoen duurt maar tot eind juli, begin augustus. Genieten nu het kan is dus de boodschap!

Warm weer vraagt om een heerlijke watermeloen! De naam zegt het zelfs: hij zit bomvol water en is dus een ideale dorstlesser. Ze komen uit Spanje en zijn fris en zoet. Je vindt er ook zonder die vervelende pitjes, handig! Bij watermeloenen krijg je veel waar voor je geld.

Groente: tomaten en komkommer

Tomaten van eigen bodem in alle vormen, kleuren en formaten zijn overal volop beschikbaar en van topkwaliteit. Maak er een lekkere panzanella of gazpacho mee, ideaal voor bij dit zomerweer. Wist je trouwens dat je tomaten niet per se in de koelkast moet bewaren? Dat mag, maar ook erbuiten kan je ze perfect een week bewaren. Op kamertemperatuur komt hun smaak nog beter tot z’n recht! Leg ze wel niet naast appels of peren. Dat zorgt ervoor dat ze sneller gaan rijpen.

Ook Belgische komkommers zijn een goede keuze bij warm weer. Fris en gezond, perfect als tussendoortje of in een slaatje!

Vis: zeebaars, dorade en tarbot

De prijs van garnalen gaat jammer genoeg omhoog. Er is schaarste op de markt omdat de pelcentra in Marokko gestolen blijven of werken met een minimumbezetting door de coronamaatregelen. Het seizoen van de bodemcultuur mosselen is met een week uitgesteld. Voorlopig gaat het vanaf 8 juli van start.

Maar er is ook goed nieuws, want de vakantie staat voor de deur. Met het mooie weer krijgt iedereen zin om te barbecueën. Vergeet niet dat een stukje vis ook perfect kan! Je kan scampi’s of gamba’s heerlijk grillen. Of wat dacht je van een papillot met zalm of kabeljauw. En waarom niet eens een hele vis, een volledige zeebaars, dorade of kleine tarbot. Die blijven super sappig boven het vuur, zijn op dit moment op hun best én schappelijk van prijs.

Veritas & Lidl

Zoek je nog een leuk projectje om de zomer in te zetten? Veritas en Lidl slaan de handen in elkaar voor een creatief project rond duurzaamheid en gezonde voeding. Je kan bij Veritas materiaal kopen om zelf een nettasje te haken. In ruil krijg je een bon waarmee je 5 euro korting krijgt op groenten en fruit bij Lidl. Extra leuk: voor elke ingeleverde bon schenkt Lidl één euro aan de voedselbanken!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!