Boodschappenlijstje van 27 maart: lentegroenten van eigen bodem, bergappelsienen en vis van de visboer

vrijdag 27 maart 2020 - 09:17
Nu de lente in het land is, zijn er veel producten van eigen bodem klaar om geoogst te worden. Daarom enkele tips voor je boodschappenlijstje van deze week!

Lentegroenten

Er ligt momenteel een groot lenteassortiment aan groenten en fruit in de winkelrekken. De producenten in België blijven werken, dus er zijn veel dagverse producten beschikbaar. Tomaten, paprika's, komkommers, courgettes maar ook de horecaproducten als asperges en slasoorten zijn een goede keuze. Deze producten komen recht van het veld en zijn goed van prijs. De lentegroenten zijn samen te combineren in een courgettesoep met tomaat bijvoorbeeld. 

Belorta vraagt om zoveel mogelijk te focussen op binnenlandse producten. Zo steun je de Belgische producent. Fruit en groenten van bij ons zijn dagvers, waardoor je ze tot wel een week kan bewaren.  

Fruit: bergappelsienen

Belgische aardbeien zijn ook deze week een uitstekende keuze. Verder zijn er Spaanse bergappelsienen verkrijgbaar. Het zijn sappige eetappelsienen die rijk zijn aan vitamine C. Ze kunnen eventueel ook geperst worden. 

Vis van de visboer

Bij het invriezen hoeven we ons niet alleen te beperken tot groenten en vlees. Ook vis kan je perfect invriezen. Alle filets en haasjes mag je invriezen. Garnalen vries je best niet in als je ze koud wil gebruiken, want bij het ontdooien kunnen ze wat van hun smaak verliezen. Veilig invriezen doe je best in samenspraak met je visboer. Je laat je vis best vacuüm verpakken, zo blijft hij sappig. 

Too Good To Go

We mogen niet meer op restaurant gaan. Je kan je favoriete restaurant wel steunen door een afhaalmaaltijd te bestellen. Het platform Too Good To Go dat opgericht werd om voedselverspilling tegen te gaan, stelt z'n website nu ook ter beschikking aan restauranthouders die afhaalmaaltijden aanbieden. 

Bloemen van bij de bloemist

Na de verwarring van afgelopen dagen, weten we intussen dat bloemisten dicht blijven, maar je kan nog wel bloemen op afstand bestellen. De Koninklijke Unie van de Floristen van België roept op om bloemen te bestellen via de telefoon of via de website van je favoriete bloemenwinkel.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!