Boodschappenlijstje van 3 april: tomaten, frambozen en Oosterscheldekreeft

donderdag 2 april 2020 - 13:34
De Inspecteur deelt elke vrijdag zijn boodschappenlijstje. Daarin vind je allerlei producten die nu volop voorradig en voordelig zijn in de supermarkt of bij de buurtwinkel. Want een gewaarschuwd consument is er twee waard!

Groenten: alle soorten tomaten

Er is een groot assortiment aan Belgische tomaten beschikbaar. De lente is begonnen en er is een grote productie van tomaten in verschillende soorten, groottes en kleuren. Wie nood heeft aan wat extra vitamine C, vindt dat terug in tomaten. Je hoeft het dus niet altijd te zoeken bij exotische groente- en fruitsoorten. 

Met de verschillende tomatensoorten kan je gaan experimenteren in de keuken. Zo kan je een carpaccio van coeur de boeuf tomaten maken. De tomaat is heel rijk aan smaak en bevat veel vruchtvlees. Met trostomaten kan je dan weer zelf ketchup maken. 

Fruit: frambozen

Belgische aardbeien blijven een goede keuze. Doordat het aanbod aan aardbeien zo groot is, zijn ze goed van prijs. Er zijn ook frambozen beschikbaar, maar de meeste frambozen komen voorlopig nog uit Spanje. Op de Belgische frambozen en braambessen is het nog even wachten.

Aardbeien en frambozen kunnen gebruikt worden in verschillende gerechten. Ze zijn lekker in desserts en confituur, maar ook in een salade. Je kan bijvoorbeeld een frisse kruidensalade maken met rode vruchten en makreel. Ideaal bij dit lenteweer! 

oosterscheldekreeft.nl/

Oosterscheldekreeft

Wil je je huisgenoten en jezelf verwennen met een lekkere maaltijd? Dan kan je een Oosterscheldekreeft klaarmaken, want dat seizoen is net gestart. Het is een unieke kreeft, aangezien zijn DNA verschilt van alle andere soortgenoten. Daardoor heeft ze een fijnere en zoetere smaak. De kreeft komt uit de Oosterschelde, wat de weg naar je bord kort maakt. 

De kreeft is laag van prijs. Dat valt te verklaren doordat restaurants gesloten blijven en er dus minder vis wordt ingekocht. De prijs van vissoorten als tarbot, griet en tong is daardoor ook lager dan normaal.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!