Bpost bank komt terug op beslissing om geldafhaling betalend te maken

vrijdag 8 februari 2019 - 11:14
Bpost bank komt terug op de beslissing om geld afhalen betalend te maken voor een deel van de klanten. De tariefwijziging wordt niet toegepast, luidt het. Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) en Test Aankoop reageerden vandaag verontwaardigd op de beslissing van Bpost bank om sommige klanten voortaan 50 cent aan te rekenen vanaf de tweede geldafhaling per maand.

Dan toch meer dan één afhaling per maand

Bpost bank heeft beslist om af te zien van de invoering van een tarief van 50 cent voor de afhaling van geld aan de automaten van Bpost bank.

Vanmorgen kondigde het bedrijf aan dat de mensen met een b.compact-rekening voortaan nog één geldafhaling per maand gratis krijgen. En die beslissing is in strijd met een overeenkomst die de banken eerder sloten met bankenkoepel Febelfin en met de ministers van Economie en Consumentenzaken over gratis geld afhalen. De banken engageerden zich om per jaar 24 geldafhalingen gratis aan te bieden in de eigen bankautomaten.

Bij een andere bank afhalen, kost wel geld

De huidige minister van Consumentenzaken Kris Peeters en Test Aankoop hebben de beslissing van Bpost bank in de loop van de dag veroordeeld. Bpost bank heeft nu beslist om af te zien van de aanrekening van geldafhalingen in eigen kantoren. Klanten die bij andere banken geld afhalen, zullen wel 50 cent moeten betalen. 

"Ongehoord" volgens Testaankoop 

Test Aankoop was niet te spreken over het feit dat klanten van Bpost bank zouden moeten betalen om geld af te halen. "Op deze manier dwingen ze klanten om minder cash geld te gebruiken", zegt Simon November, 

Banken proberen via tariefverhogingen en het afbouwen van logistiek mensen in de richting van een cashloze maatschappij te duwen waar alles elektronisch gebeurt", zegt Simon, "Misschien evolueren we daar naartoe, maar dit gaat bijzonder snel".

De banken hollen de mensen voorbij

Simon November, Testaankoop

Eerder kondigde ook ING al aan dat klanten van de online zichtrekening Lion Account van ING vanaf 1 januari 2019 een halve euro moeten betalen als ze geld afhalen aan een bankautomaat die niet van ING is. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!