Champagnedeals voor Pasen: “Profiteer ervan, dit is het moment om te kopen met korting”

maandag 29 maart 2021 - 11:00
Champagne met Pasen: het kan dit jaar
Kijk maar eens in de folders: de winkelketens strooien ook voor Pasen met mooie kortingen op champagne. Waar blijven die bubbels toch vandaan komen? En is dit het moment om een grote hoeveelheid in te slaan?

Bubbels voor een prikje

De kortingen puilen deze week uit de reclamefolders: hier en daar -2 of -3 euro per fles op bekende merken, 1 fles + 1 gratis, 40% korting met je klantenkaart. Bij sommige discounters drink je de 'huischampagne' zelfs al voor minder dan 10 euro.

Voor de eindejaarsfeesten waren er al promo's, maar ook na nieuwjaar kunnen we nog altijd champagne kopen aan bodemprijzen.

Grote stocks

“Ik had het voorspeld”, zegt wijnkenner Alain Bloeykens. “Door de lockdowns van vorig jaar zaten de producenten met gigantische reserves. Begin november begonnen ze al grote kortingen te geven, dat was extreem vroeg.”

Ondanks de kortingen hebben we de grote stocks tijdens de eindejaarsfeesten niet klein gekregen. “Onze feestjes met de huisbubbel waren daarvoor te beperkt, dus zitten de producenten nu nog altijd met heel wat liters die ze snel aan de man willen brengen.”

Je krijgt de korting voor alle duidelijkheid wel alleen op ‘premier crus’, zeg maar de basisversie van champagne. “Echte topmerken aan bodemprijzen zul je niet vinden. Die producenten maken gewoon minder flessen om hun prijzen én hun reputatie hoog te houden.”

Koop zoveel flessen als je wil, maar onthoud: als de zomer voorbij is, heb je de laatste fles best gedronken

Alain Bloeykens, wijnkenner

Het zijn de laatste

Dit zou volgens Bloeykens wel eens het perfecte moment kunnen zijn om een voorraad flessen in te slaan.

“Ik vermoed dat het nu wel de laatste keer is dat we van die echt grote kortingen krijgen – afhankelijk natuurlijk van hoe corona evolueert. Maar als het leven binnenkort weer normaliseert, zullen de champagneprijzen dat ook doen”

Wel opletten: het gaat om resterende stocks, en champagne laat zich sowieso niet al te lang bewaren. “Koop dus naar hartenlust flessen in, maar zorg dat je ze kunt opdrinken tegen het najaar”, is het advies van Bloeykens.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!