Colruyt verkoopt nu ook groene stroom: "Niet de goedkoopste, maar wel een transparant tarief"

dinsdag 6 april 2021 - 09:28
Je kan bij Colruyt al terecht voor je boodschappen en voor een volle benzinetank. Maar vanaf vandaag kan je ook je er ook een energiecontract afsluiten. DATS24, bekend van de tankstations, gaat namelijk aardgas en groene stroom leveren aan particuliere klanten en gezinnen in Vla anderen en Wallonië.

Vanaf vandaag kan je een energiecontract afsluiten via DATS 24, de brandstofleverancier van de Colruyt Group. De stroom is 100 procent groen en door Colruyt zelf opgewekt, op Belgische bodem.

Waar komt de stroom vandaan?

Volgens DATS 24 is de stroom die ze aanbieden 100% Belgische groene stroom. In eerste instantie zouden bijna 135.000 klanten groene stroom kunnen kopen. Maar waar komt die elektriciteit dan vandaan? "We zijn al jaren bezig met het opwekken van groene stroom via windmolens en zonnepanelen," zegt Raf Flebus van DATS 24. "Tot nu toe werd die stroom enkel gebruikt voor onze winkels, maar nu gaan we de reststroom ook verkopen aan onze klanten."

Er is niet alleen stroom uit wind en zon. Een deel van de beschikbare stroom komt ook uit een biogascentrale. Daar worden voedseloverschotten uit de supermarkt vergist tot groene stroom. Maar is het geen verspilling om eten te vergisten? "97% van alle groenten en fruit uit onze winkel wordt verkocht. Wat er overblijft en consumeerbaar is, gaat naar voedselbank. De restfractie wordt gebruikt om te vergisten. Daarmee wordt dan biogas voor groene stroom gemaakt."

We kiezen voor één contract van onbepaalde duur met een variabele prijs. Zo willen we klanten belonen die voor langere tijd klant blijven.

Raf Flebus, DATS 24

Wat kost het?

Colruyt staat bekend om haar laagsteprijsgarantie en rode prijzen. Maar zal die laagste prijs ook gelden voor de groene stroom? "We kiezen niet voor de laagste prijs. Wel voor een duidelijke prijs", zo stelt Flebus. 

Zo zal je als klant maar kunnen kiezen voor één contract. "We bieden enkel een contract van onbepaalde duur met een variabele prijs aan. We willen onze klanten niet kopen met promoprijzen, maar willen ze belonen als ze langere tijd bij ons blijven." 

Variabele prijzen kunnen doorheen de tijd wel gaan stijgen. Dreigt het contract dan niet duurder te worden doorheen de jaren? Volgens Flebus niet: "Uit recente rapporten van energieregulator CREG blijkt dat dit soort contracten op lange termijn de meest interessante keuze zijn.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!