Communiceren met De Lijn wérkt!

donderdag 5 december 2019 - 10:07
Als je een bedenking, een vraag of een klacht naar een klantendienst stuurt, kan het soms lijken alsof je bericht verdwijnt in een groot, zwart gat. Maar wat gebeurt er met al die reacties?

Je kan De Lijn bereiken via vele verschillende wegen. Als je snel iets kort moet mededelen is sociale media waarschijnlijk het beste kanaal: Twitter of Facebook. Als je snel een antwoord zoekt kan je dat vaak vinden op hun website of je kan bellen naar 070 220 200 (0,30 euro/minuut). Wie iets meer woorden nodig heeft en iets meer tijd heeft om te wachten op een reactie kan het contactformulier op de website invullen. Daar moet je trouwens sowieso ook zijn om klachten te melden.

Waarom zou ik een klacht sturen?

Elke klacht wordt geregistreerd in het systeem. Met ernstige dingen wordt natuurlijk meteen aan de slag gegaan. Maar ook als je vraag of klacht iets kleiner is, is het de moeite om ze door te sturen. 1 klacht over iets gaat misschien niet zoveel doen, er wordt wel even gecheckt wat het probleem was, maar als ze zien dat er over bepaalde dingen steeds opnieuw klachten, dan wordt daar mee aan de slag gegaan. Alle klachten worden verzameld en de klantendienst gaat dan rond de tafel zitten met de betrokken dienst om te kijken hoe het beter kan. Zo help je De Lijn eigenlijk om betere dienstverlening te bieden door aan te geven hoe jouw ervaring is. 

En trouwens, je mag ook altijd een berichtje sturen met complimenten als het goed is. Dat vinden de mensen van De Lijn ook leuk. :) 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!