Cool: een hondentoilet voor binnen!

dinsdag 10 januari 2017 - 07:39
Inspecteur Sven presenteert samen met Grietje Vermoortele de coolste gadgets en designs en de leukste en nieuwste apps.
Elke week presenteert inspecteur Sven samen met Grietje Vermoortele de laatste nieuwe snufjes die ons het leven aangenamer moeten maken.
Klik hier om naar haar site 'Spotting the Cool' te surfen!

Het aanbod!

Een hondentoilet voor binnen

BrilliantPad werkt een beetje zoals een kattenbak, het is een soort van bak waar de hond kan opstaan en zijn behoefte doen. Maar hier geen kattenbakvulling. Het ingenieuze systeem van de BrilliantPad werkt met een rol “pads”.

Een sporttas die je spullen reinigt

Er is nu een coole reistas/sporttas die je telefoon oplaadt én de volledige inhoud fris houdt. Eigenlijk is het meer dan dat, want de Paqsule zou zelfs over de capaciteiten beschikken om kledij en andere items te ontsmetten. Én dat alles met slechts één druk op de knop.

Een zeer geheim notitieboekje

De Lockbook is het eerste notitieschriftje ter wereld dat over biometrische technologie beschikt en zo al je geheimen (en geheime documenten) enkel maar toegankelijk maakt voor jezelf. Want om het te openen heb je je vingerafdruk nodig, er is dus geen sleuteltje meer dat iemand anders buit zou kunnen maken.

Meet je bedprestaties

Fitness trackers hebben we intussen al in alle kleuren en maten. Maar heb je je weleens afgevraagd hoeveel calorieën je verbrandt met een stevige vrijpartij? De Britse condoomfabrikant British Condoms ontwikkelde de i.Con Smart Condom, de nieuwste fitness tracker die je bedprestaties in kaart zal brengen. De i.Con is eigenlijk niet echt een condoom, maar een ring die om het condoom heen gedragen wordt.

Transformeer je (oude) smartphone in een camera voor je kinderen

We zagen het al eerder dat je je oude smartphone een tweede leven kan geven. Denk maar aan de apps die je oude telefoon of tablet veranderen in een babyfoon of beveiligingscamera. Bij Pixlplay komt er wel nog wat ‘hardware’ aan te pas. Het is een soort van groot uitgevallen telefoonhoes in de vorm van een grote speelgoedcamera waar je je smartphone kan steken. Pixlplay werkt ook met een specifieke app die het foto’s maken voor kinderen vanaf 3 jaar erg makkelijk maakt.

Een app om kunstwerken te herkennen

Eens je de app geïnstalleerd hebt, is alles erg simpel: richt de camera van je telefoon op een schilderij in een museum en je krijgt er meer informatie over. Basisinformatie zoals de kunstenaar, titel en gebruikte methode en materialen. Extra leuk is dat Smartify ook het hele achtergrondverhaal van de schilderijen toont.

Een app die je helpt bij de boodschappen

De SmartWithFood app is een app voor iedereen die bewust wil of moet eten. Maar ook voor iedereen die weleens iets niet lust. Vind je look maar niets, verteer je paprika of avocado niet goed of wil je net meer volkoren producten eten? Wanneer je de barcode van een voedingsproduct scant, toont de app meteen of het product past bij jouw ingegeven profiel. Het geeft info over de ingrediënten, voedingswaarden en het equivalent aan lichaamsbeweging (joggen, fietsen, wandelen …) dat de portie vertegenwoordigt.

Een touch-screen op elk oppervlak

De projector werkt via een infraroodsensor die de handen van gebruikers volgt. Daardoor weet de Xperia Touch waar hun vingers zich bevinden en waar ze op willen drukken. De projector werkt zo als een tablet. De Xperia Touch kan zowel beeld op een muur als op een tafel projecteren. Om gebruik te maken van de touchbesturing moet de infraroodsensor wel in staat zijn om de vingers van gebruikers te zien. De beamer kan onder meer worden gebruikt om recepten te zoeken, met mensen te videobellen en als prikbord voor het gezin.

Verbrand al zittend calorieën

Hovr is een systeem dat je onder je bureau hangt of plaatst en waar je met je voeten kan op steunen. Op die manier kan je zonder veel moeite de bloedcirculatie in je benen verbeteren, calorieën verbranden en het zou ook helpen om je focus op je werk te vergroten.

Het bed van Alladin

Zijn het magneten? Geluidsgolven? Propellers zoals bij een drone? Wat doet dit bed zweven? Helaas. Hoewel het bed je de illusie geeft dat het zweeft, zit onderaan gewoon een steunpaal die het bedframe mooi stabiel houdt. Hoewel er hier geen magie mee gemoeid is, heeft Fluttua wel alles om je slaapkamer instant “cool” te maken. Naast de illusie dat je je op een zwevend bed bevindt, beschikt dit design bed ook over een lichtsysteem onder het bed.

Spreek élke taal

Het Japanse bedrijf Logbar ontwikkelde een gadget die je woorden en zinnen real time vertaalt. Een ware musthave dus voor mensen die graag de wereld rondreizen. Met “ili” zijn alle taalbarrières binnenkort verleden tijd. Zo weet je ten allen tijde wat er allemaal in die Chinese soep zit en waar je een goed hotel in Japan kan vinden.

60" salade maker

Voor wie een extra motivatie nodig heeft om meer salades te eten, dan denk ik dat we vandaag de oplossing gevonden hebben. Want met deze handige keukengadget zou je in minder dan een minuut een slaatje kunnen klaar maken. De 60-second Salad Maker.

Hamburger pakjes

Dit is het perfecte inpakpapier voor iemand die fan is van hamburgers of van biefstuk. Ze verkopen een pakket met verschillende bladen inpakpapier waarmee je verschillende cadeaus kan inpakken. Elk papier stelt een ingrediënt van een hamburger voor, van het broodje tot de salade en het schijfje vlees. Wanneer je ze dan op mekaar legt, krijg je een hamburger.

Een slimme douche

Er is een app voor alles. Maar een app die je douche aansteekt, dat hadden we nog niet eerder zien passeren. Maar met de U van het Amerikaanse Moen is dat nu ook mogelijk. Met de U kan je je gewenste temperatuur regelen en ook de gewenste duurtijd van je douche. Zo kan je je douches perfect timen in je drukke ochtendschema én kan je ook wat water besparen.

Een kwallen aquarium

Kwallen zijn niet meteen het soort huisdieren waar iedereen gek van is. Maar met de JellyTank Jellyfish Aquarium kan daar wel verandering in komen. Dit aquarium werd speciaal gemaakt voor deze transparante waterdiertjes. In de tank zit namelijk een waterstroom die lijkt op de stromingen die kwallen gewoon zijn in hun natuurlijke habitat.

Je eigen geluidsdichte hokje in huis

Goedkoop is het niet, maar rust is nu dus te koop. Met dit bouwpakket maak je je eigen geluidsdichte plek in huis. Wanneer je huishouden nogal druk is, kan het een plek zijn om eens volledig zen te worden. Of net eens heel erg luid te schreeuwen na een hectische stressvolle dag. Maar ook mensen die met muziek bezig zijn, kunnen in die ruimte hun slagje slaan zonder een dure studio te moeten huren en de buren lastig te vallen.

Eén apparaat voor een volledig ontbijt

In Amerika was het al een "Golden Oldie" maar nu kunnen we het hier dus ook kopen: een keukentoestel met alle attributen om een volledig ontbijt te bereiden. Deze Jumbo Breakfast Station beschikt namelijk over een koffiezetapparaat, een oventje en een grill. Zo heb je bij je kopje koffie ook vers geroosterd brood en lekkere eitjes en spek voor er op. Handig zo alles in één.

Vind liefde door haat

Bij de zoektocht naar een nieuwe liefde wordt meestal vooral gefocust op wat jullie beiden gemeen hebben, en op wat jullie beiden leuk vinden. Denk maar aan dezelfde smaak in muziek, dezelfde politieke voorkeur, dezelfde hobby’s, … Maar wanneer je dan eindelijk een match hebt en blijkt dat die persoon ineens een grote passie te hebben voor Donald Trump. Of een enorme aversie tegen je favoriete zangeres Mariah Carey. Wil je daar achter komen voor het te laat is, dan kan de app Hater je daarbij helpen.

Handige jarretels voor mannen

Onlangs creëerde een bedrijf uit Slovenië de S-Holder, de jarretels voor de man. Dit kleding accessoire moet ervoor zorgen dat dragers van een hemd nooit nog hun hemd moeten goedsteken. De S-Holder zorgt er namelijk voor dat het hemd mooi in de broek blijft zitten.

Koperen beddegoed voor betere nachten

Als we het goed doen, dan moeten we ons beddengoed elke week of om de twee weken verversen. Want je bed kan snel een broeihaard van bacteriën worden. Maar nu is er een nieuwe technologie ontwikkeld in de categorie van het beddengoed die ervoor zorgt dat je lakens minder wasbeurten nodig hebben.

Een hemd dat niet vuil wordt

Ook in de mode worden tal van “slimme” items op de markt gebracht om textiel nog beter en multifunctioneler te maken. Zo is er nu het Nederlandse Labfresh. Zij creëerden een hemd waar je zonder problemen rode wijn over kunt knoeien. En waarin je ook nog eens geen last hebt van okselvijvers met bijhorende zweetlucht.

Beperk de schermtijd van je kinderen

Het is tegenwoordig steeds moeilijker om het scherm/nieuwe media gebruik van je kinderen aan banden te leggen. Daarom is er nu Circle. Dit apparaat zorgt ervoor dat je elk toestel dat zich op je wi-fi netwerk bevindt kan beheren. Met Circle ben je ten allen tijde op de hoogte wat je kinderen uitspoken op hun tablet, laptop, tv, computer of smartphone.

Strik je veters met één hand

Om je veters te strikken heb je beide handen nodig? Nu niet meer! Uitvinder David Knez wou een makkelijker systeem ontwikkelen dat voor mensen met een beperking de oplossing zou kunnen zijn. QuickShoeLace was geboren!

Slimme babywieg sust je baby in slaap

Kersverse ouders weten dat de eerste maanden met je baby hels zijn. Naast vooral veel flesjes geven en luiers verversen, steek je al je tijd in het sussen van een huilende baby. De makers van Snoo Smart Sleeper ontwikkelden een slimme babywieg om dat laatste van je over te nemen. Dit geautomatiseerde babybedje zit namelijk vol met sensoren om je baby in slaap te wiegen.

Leer je kinderen programmeren met Lego

De gekende LEGO blokjes komen vanaf nu tot leven met de nieuwe Boost-lijn van het merk. Met dit nieuwe assortiment én de bijhorende app kan je van alles maken. In elke set zitten naast Lego blokjes een aantal sensoren en motoren die zorgen voor oneindig veel mogelijkheden. Kinderen van zeven jaar en ouder spelenderwijs uitgedaagd om hun creaties te laten bewegen.

Nooit nog met je fiets in de tramsporen

Grote steden gaan samen met veel fietsers én veel tramsporen. Mensen die al lang in zo’n stad wonen kennen het gevaar van de combinatie fietsband en tramsporen wel. Twee studenten van de TU Delft hebben iets verzonnen om ervoor te zorgen dat je niet meer tegen de grond smakt met je fiets: SafeRails.

Hometrainer voor kinderen

Buiten spelen wordt tegenwoordig vaak ingeruild voor swipen op de tablet. Fisher-Price speelt hierop in met de Smart Cycle, een hometrainer voor kinderen met een tablethouder en een aansluiting voor de televisie.

Voer je Kat vanop afstand


Dit slim bed stopt je gesnurk

Dit bed monitort je op verschillende manieren tijdens de nacht en past zich aan om je comfortabeler te laten slapen en gesnurk te stoppen.

Van etensresten tot compost in 24u

Een vuilbak die je GFT afval in 24u herwerkt tot gebruiksklaar compost voor kamerplanten, bloembakken en je tuin.

Neem je hond(je) overal mee

We nemen ons huisdier graag mee naar buiten. Maar een leiband is niet altijd voldoende, zeker wanneer je houdt van activiteiten zoals fietsen of hiking. Bovendien is niet elke hond even actief aangelegd, of heb je zo’n koppig huisdier dat na enkele 100 meters niet meer verder wil.
Met de Ruffit Dog Carrying Backpack neem je voortaan je liefste viervoetertje overal mee.

Tandenborstel met artificiële intelligentie

Kolibree kan sommigen misschien wel bekend in de oren klinken. Het bedrijf lanceerde in de afgelopen jaren heel wat slimme tandenborstels. Stuk voor stuk toestellen die zich niet beperken tot het schoonmaken van je tanden.
De extra sensoren en bijhorende app doen er alles aan om je mondhygiëne naar een hoger niveau te brengen. Op CES 2017 stelde het bedrijf een nieuwe slimme tandenborstel voor, de Kolibree Ara. Dit is de eerste tandenborstel waar artificiële intelligentie werd ingebouwd. Dit betekent dat wanneer je dacht dat je huidige tandenborstel slim was, de Ara je op andere ideeën zal brengen.

Robot vertelt verhaaltjes en houdt je huis in de gaten

Smart living is een hot topic geworden, denk maar aan de groeiende populariteit van alle internet of things innovaties zoals slimme verlichting, zelflerende thermostaten, ..
Meer en meer zien we ook lanceringen zoals slimme robots die je helpen om alles in en rond het huis te beheren. Op CES 2017 werd Kuri voorgesteld, de eerste echte robot voor in huis die mobiliteit en interactie combineert én er ook nog eens leuk uitziet.

Als je living een fitnesszaal wordt

Als we aan onze salon of zitruimte denken, dan denken we vooral aan de “couch potato” uithangen, bankhangen en Netflix & Chill. Sport en fysieke arbeid gaan we niet snel linken met onze zetel. Stow Fitness zal hier verandering in brengen en je woonruimte transformeren in een ware fitnesszaal...

Fitnessen in virtual reality

Een topper in de lijst met voornemens is ongetwijfeld 'sportiever door het leven gaan'. Maar helaas, eens er enkele maanden voorbij zijn, schiet er niet zoveel meer over van die goeie plannen.
Misschien dat, wanneer er een fun aspect aan het sporten wordt toegevoegd, we het dan langer volhouden? De VirZOOM zou hier wel bij kunnen helpen, want sporten met deze fiets brengt wat virtuele realiteit met zich mee.
We ontdekten onlangs Swanky, een pollepel in de vorm van een zwaan. Hij deed ons wat denken aan dit Loch Ness exemplaar dat nu al te koop is. Maar toch is er een groot verschil. Waar de Loch Ness pollepel enkel met zijn hals bovenuit de soep steekt, kan Swanky namelijk mooi rechtop drijven in je soepkom. Sierlijk als een zwaan.
Als ouder mag je over bergen creativiteit en fantasie (of gewoon over een grote stapel voorleesboeken) beschikken om je kinderen op een leuke manier naar een goeie nachtrust te begeleiden. Een leuk hebbeding die je hierbij kan helpen en wat extra magie aan die voorleesverhaaltjes kan toevoegen is Moonlite. Het is erg simpel. Het is een clip die je op je smartphone moet bevestigen en die gebruik maakt van je flash...

Slimme gordijnen

Gordijnen die automatisch en vanop afstand kan regelen? Ja, het bestaat! Slide-gif Slide is verbonden op je wi-fi netwerk en werkt met een eigen app. Via deze app kan je je gordijnen openen en dichtdoen, kan je ook kiezen of er slechts één of beide gordijnen open of dicht moeten.

Een iglo voor in je tuin

Helaas duren de zomermaanden in onze lage landen geen 365 dagen. We zouden dat graag anders zien, zodat we meer tijd in onze tuin kunnen spenderen. Wil je graag het hele jaar door een leuke plek in je tuin, dan is de Garden Igloo iets voor jou. Het is zoals de naam het al zegt een igloo voor in je tuin. Er komt geen ijs aan te pas, de iglo bestaat volledig uit transparant PVC. Dit zorgt er bijgevolg dan ook voor dat de tent alle temperaturen aankan en dat je hem dus het hele jaar door kan gebruiken.

Nederlands designbureau Studio Lorier lanceerde de ultieme zelf-waterende bloempot: The Natural Balance. Deze bloeppot werkt met een uniek mechanisme dat langzaamaan de plant van water voorziet en je laat weten wanneer je weer water moet bijvullen. De pot werd gemaakt uit hoog kwalitatief keramiek en beschikt dus over een ingebouwde water reservoir. Deze laatste zorgt ervoor dat de aarde in de pot ten allen tijde goed vochtig blijft. De pot en het reservoir worden gescheiden van mekaar door een waterdoorlatende wand van aardewerk. Deze wand laat stelselmatig een bepaalde hoeveelheid water door wanneer de plant er nood aan heeft.

De platendraaier die op je platen rijdt

Bijna alle platenspelers hebben één ding gemeen: ze laten platen draaien. De RokBlok Record-Riding Player is misschien wel de eerste die hier verandering in brengt. Deze opmerkelijke platenspeler ziet eruit als een klein rechthoekig blokje dat als een speelgoedtreintje over je plaat rijdt. De Rokblok weegt slechts 90 gram, maar beschikt toch wel over een ingebouwde versterker, speaker, een oplaadbare batterij en Bluetooth verbinding. Op die manier kan je ook makkelijk de muziek streamen naar een grote speaker of ander geluidssysteem.

De horloge met batterij die oplaadt door je lichaam

Een smartwatch die je nooit hoeft op te laden, dat is nieuw. De huidige exemplaren moet je dagelijks aan een kabeltje hangen of draadloos opladen. De Matrix Powerwatch heeft enkel jou nodig. Het is te zeggen, hij gaat je lichaamswarmte omzetten in elektriciteit met behulp van thermo-elektrische technologie.

Drone maakt jouw selfies

Wanneer je arm het ondertussen af en toe begeeft bij het continu selfies nemen, is er nu een coole oplossing voor dit ongemak. AirSelfie lanceerde onlangs een super efficiënte, duurzame en compacte vliegende camera voor je smartphone. Inderdaad, dat heb je goed gelezen. Hoog tijd om je selfie stick op te bergen, je arm wat rust te gunnen en nooit nog een wildvreemde om hulp te vragen.

Handenvrij hondenpoep opruimen

Een systeem dat bestaat uit een soort van zachte klem uit silicone die je rond de basis van de staart van je hond moet bevestigen. Aan deze knijper moet je eerst wel een zakje bevestigen. Op deze manier zou manueel opruimen tot een minimum moeten worden herleid... Meer info vind je hier.

Wekker met artificiële intelligentie

Eerste afstandsbediening voor al je toestellen

Drummen zonder drumstel

Slaapzak en stoel in één

Kinderwagen of handbagage? Of allebei?

Een robot tuinman voor elk seizoen

Wijn condooms

Een T-shirt waar je met krijt op kan tekenen

Open haard die overal kan staan

Human sound

Slimme verlichting

Print je foto's on the go

Geluidswolk...

Nail art ontmoet technologie

Fietshelm met ingebouwde camera & navigatie

De slimme kaars die je laat branden met een app

Zo word je een ochtendmens

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!