Daar is de braambes

donderdag 2 mei 2019 - 13:13
In het boodschappenlijstje vind je wat er nu volop vers, voordelig en voorradig is. Goed om in het achterhoofd te houden wanneer je naar de winkel gaat.

Fruit: Braambes

De braambessen zijn er iets later dit jaar. Dat komt omdat januari een vrij donkere maand was en daardoor kwam de groei van de bes trager op gang. Ondertussen zijn de braambessen van eigen bodem volop verkrijgbaar.

Eens je braambessen koopt, kan je ze nog 3 à 5 dagen bijhouden in de frigo. Daarna sla je best een nieuwe voorraad in!

Groente: Komkommer

Komkommers zijn in ons land het hele jaar door beschikbaar. Maar op dit moment zijn ze in grote hoeveelheden beschikbaar waardoor de prijs ook lager is. Naast de gewone komkommer, zijn worden er in ons land ook kleine komkommertjes gekweekt. Qua smaak zijn ze volledig hetzelfde en ze zijn makkelijk mee te nemen naar school of naar het werk. 

Wist je trouwens dat de komkommer één van de meest gegeten groenten in ons land is? Dat komt omdat hij zo laag in calorieën is. Een komkommer bestaat voor 99% uit water, dat maakt hem een frisse en gezonde tussendoor.

Vis van de maand: Hondshaai

In mei krijgt de hondshaai de titel van vis van de maand. Hij was vroeger vaak te vinden onder de naam 'zeepaling' omdat het woord haai de consument afschrikt. Maar nu staat in de wetgeving dat hij enkel mag verkocht worden onder de naam hondshaai. Het is ook een echte haai, in een klein formaat uiteraard.

De hondshaai is het hele jaar te vinden aan onze kust maar er wordt niet apart op gevist. Hij zit als bijvangst in het net. Het vlees van de vis is vrij stevig maar niet zo stevig als pakweg een Lotte, dus hou de gaartijd zeker in het oog. De vis is laag in calorieën en interessant van prijs

Winkeladvies van een erkend diëtist

Partena ziekenfonds en supermarktketen Carrefour slaan de handen in elkaar om consumenten te helpen bij gezondere aankopen. Elke zaterdag van mei kunnen zo'n 500 klanten gratis shoppen met een diëtist van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. Die geeft gratis advies over gezonde en evenwichtige voeding en geeft een antwoord op je concrete winkelvragen. 

Interesse? Meer informatie over de actie vind je hier

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!