Daar is de riddervis!

woensdag 5 november 2014 - 09:13
Deze week zagen we in de reclamefolder van Delhaize de riddervis in promotie staan. Welke vis? De riddervis!

Deze week zagen we in de reclamefolder van Delhaize de riddervis in promotie staan. Welke vis? De riddervis!

Een vis waar we nog nooit van gehoord hadden en daarom trokken we op onderzoek. Die tocht bracht ons bij professor Patrick Sorgeloos van de Ugent. Hij is gespecialiseerd in aquacultuur en kent de vis onder de naam ‘arctic charr’.

"Het is een zoetwatervis die al 5 jaar in Noorwegen gekweekt wordt, en daar ook al zijn plaatsje op de markt heeft veroverd. Ondertussen kan je hem blijkbaar ook al bij ons in de winkelrekken vinden."

Zelf heeft de professor hem ook al enkele keren geproefd en hij werd zeker gesmaakt. De riddervis is het best te vergelijken met zalm, wat smaak betreft. Dus als je deze riddervis voor dezelfde prijs kan vinden in de winkel als de zalm dan is dit zeker een aanrader volgens de professor.

Nog nieuwe vissen?

Kunnen we in de toekomst nog nieuwe vissen verwachten? Volgens professor Sorgeloos zal dat zeker het geval zijn. In Noorwegen wordt volop onderzoek gedaan naar welke gekweekte vissen rendabel kunnen zijn. Dat kan heel snel gaan. Het zou hem dan ook niet verwonderen mochten we binnenkort 'nieuwe nieuwe' vissen in de rekken van onze supermarkten kunnen vinden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!