De belastingspecial XXL: De Inspecteur helpt je ook dit jaar door je aangifte heen

dinsdag 25 mei 2021 - 08:00
Oei, is het alweer die tijd van het jaar? Ja dus. Binnenkort moet de belastingaangifte weer binnen, en heel wat Belgen zien daar elk jaar ongelofelijk tegenop. Dit jaar misschien nog meer dan anders, want door de coronacrisis zagen ons leven en ons inkomen er het voorbije jaar wat anders uit. Zie jij door het bos de bomen niet meer? Stem dan eind mei af op de extra lange belastingspecial van De Inspecteur!

Die jaarlijkse deadline

Ten laatste op 15 juli moet je belastingaangifte binnen zijn via Tax-on-web. Als je nog een papieren belastingbrief invult, dan moet die al op 30 juni bij de belastingen in de bus vallen. Boekhouders hebben dan weer tot en met donderdag 21 oktober de tijd.

Heel wat Belgen kregen vorig jaar een vooraf ingevulde aangifte. Toch zou het kunnen dat je dit jaar weer zelf de cijfers moet invullen. Voor mensen van wie de thuissituatie het voorbije jaar drastisch veranderd is, zal de overheid de aangifte niet meer automatisch invullen.

Het voorbije jaar werden er ook nieuwe premies en vervangingsinkomens in het leven geroepen om bepaalde beroepsgroepen te belonen of door de coronacrisis te helpen. Maar moet je die aangeven of niet?

Kortom: de kans bestaat dat je met vragen zit. De Inspecteur zoekt voor jou naar de antwoorden.

Vanaf 25 mei maken we er samen werk van

Worstel jij met je belastingaangifte voor het aanslagjaar 2021? Dan helpt De Inspecteur jou graag. Hij beantwoordt de meest prangende fiscale vragen in een extra lange belastingspecial van De Inspecteur. Voor de gelegenheid duurt die dit jaar maar liefst vier dagen: van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 mei 2021.

Benieuwd waarvoor je dit jaar extra aandacht moet hebben? Sven Pichal overloopt het met Francis Adyns van de FOD Financiën, professor fiscaal recht Michel Maus en tal van andere onafhankelijke fiscale experts, accountants en financiële journalisten.

Simon November van Test-Aankoop vertelt je op dinsdag 25 mei hoe je een gratis Belastinggids te pakken krijgt. En zelfs minister van Financiën Vincent Van Peteghem komt persoonlijk tekst en uitleg geven bij de huidige en toekomstige regels.

Een vraag? Bezorg ze me via inspecteur@radio2.be of stuur ze door in de Radio 2-app met de hashtag #belastingen

Sven Pichal

Callcenter

Uiteraard krijg jij ook weer de kans om jouw persoonlijke vraag stellen.

Op woensdag 26 en donderdag 27 mei kun je daarvoor terecht bij het callcenter van De Inspecteur samen met de Federale Overheidsdienst Financiën. De specialist aan de lijn geeft het antwoord meteen, of belt jou binnen de 10 minuten terug met de gevraagde informatie. Maar zoek zeker eerst het antwoord op je vraag op radio2.be: de meest gestelde vragen staan vanaf dinsdag 25 mei op de pagina van De Inspecteur.

Zit je nu al met een vraag voor Sven? Bezorg ze hem via inspecteur@radio2.be of met de hashtag #belastingen in de Radio 2-app.

Iedereen doet mee

Ook na de radio-uitzendingen van De Inspecteur blijft Sven Pichal paraat, met enkele live-vragensessies in de Radio 2-app.

Doorheen de dag komt Sven ook langs in andere Radio 2-programma’s met interessante updates en weetjes.

Hij vat alles samen op radio2.be, zodat jij ook nadien moeiteloos de antwoorden vindt op de meest prangende vragen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!