De Bicky Original Pizza: 10/10 voor concept, maar wat met de smaak?

donderdag 9 april 2020 - 08:00
Belgen gaan graag naar de frituur. En vaak bestellen ze daar dan een Bicky Burger. Daar speelt pizzaketen Domino's nu handig op in. Ze lanceren een Bicky Pizza: een combinatie van pizza en Bicky Burger. Hij bestaat in twee varianten en je kan hem al kopen voor 6 euro. Maar is hij ook lekker? De Inspecteur test het uit.

Simpel concept

Een Bicky Pizza, dat is precies wat je denkt wanneer je het voor het eerst hoort. Een pizza met daar alle ingrediënten van de hamburger op, behalve het broodje. “Als bodemsaus gebruiken we de enige echte Bicky tomatensaus, waar we een beetje Bicky Hot Sauce aan toevoegen”, klinkt het bij Domino’s. “Dan wordt je pizza verder belegd met verse mozzarella, gehakt en augurken. Als hij uit de oven komt, wordt hij afgewerkt met crispy onions en de Bicky dressing.”

Wie liever een andere variant heeft dan de Bicky Original Pizza, kan voor de Bicky Chicken Pizza gaan. Die wordt gemaakt met kip in plaats van met gehakt. De pizza’s zijn maar tijdelijk verkrijgbaar en bestaan in verschillende formaten. Vanaf 6 euro kan je een pizza kopen.

Vooral veel saus

Inspecteur Sven Pichal bestelt de twee varianten. Wat eerst opvalt is de geur. "Het ruikt echt zoals de hamburger uit de frituur. En die geur is vooral de combinatie van saus en gedroogde ajuintjes." De smaak is met één woord samen te vatten: zoet! "Het lijkt wel alsof er gewoon suiker is doorgedraaid. Voor mij is het veel te zoet." Dat moet ook niet verbazen, er zit maar liefst 4,5 gram suiker per 100 gram in de pizza

"De smaak is heel eentonig. Van de eerste tot de laatste hap heb je constant dezelfde smaak." Ook het vlees valt niet echt in de smaak. "Normaal gezien heb je in een Bicky Burger echt een schijf hamburgervlees, op de pizza ligt meer een soort gehakt. Dat vind ik minder lekker."

Van de eerste tot de laatste hap proeft alles hetzelfde: ZOET.

Sven Pichal

Verrassende ontdekking

Ook de versie met kip valt niet echt in de smaak. "Je proeft heel weinig verschil tussen vlees en kip. Het is vooral de saus die je proeft en die is op beide pizza's dezelfde." Wat Sven wel heel lekker vindt, zijn de augurkjes die op de pizza liggen. "Dat is echt een ontdekking. Augurken op een pizza is echt super lekker. Ik raad iedereen aan om dat zelf eens te proberen. Gewoon augurken uit een bokaal op je pizza leggen."

Dat de Inspecteur het gevoel heeft dat het heel ongezond is, klopt helemaal. In de kleinste maat, een pizza met 25 centimeter doorsnede, zitten maar liefst 1275 calorieën. Dat is meer dan de helft van het aantal aanbevolen calorieën voor vrouwen per dag. De versie met kip is iets 'gezonder'. Daar zitten 1197 calorieën in.

Goed idee, maar dat is ook alles

Hoeveel punten zou de inspecteur geven aan de Bicky Pizza? "Op zich vind ik het wel een goede uitvinding. Je krijgt ook exact wat ze beloven: een pizza die naar Bicky Burger proeft." Maar dat wil niet zeggen dat Sven daarom fan is. "Voor concept krijgt het van mij een 10 op 10. Maar het smaakt zo zoet en ongezond dat het daarvoor een 0 op 10 krijgt."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!