De bomaworst in cijfers

donderdag 7 december 2017 - 14:17
Vanaf volgende week kan je in je frituur terecht voor een Bomaworst. In de reeks heeft de worst geen al te goede reputatie, maar hoe zit dat met de worst die je in jouw frituur kan vinden?

Mijn voorproevers konden de pikante worst van Boma was smaken. Al was voor enkele proevers een dagschotel achteraf welkom geweest. "Boma heeft een hete worst op de markt gebracht", klonk het tijdens de proefsessie die ik organiseerde.

 

Niet alleen kip

Het is dan ook een stevig gekruide pikante kippencervela met specerijen zegt mijn voedingsdeskundige Annick Verween. Die specerijen zijn vooral zout, chilipoeder, ui en knoflook, dingen die niet vreemd klinken voor een pikante worst. Ook veel E-nummers op het etiket (ook niet abnormaal voor een frituurproduct) en bij de Bomaworst hebben we het dan over een conserveermiddel, een emulgator , een anti-oxidant en een smaakversterker.

In de Boma kippencervela zit 61% kip, maar ook 13% rundsvet. Noem hem dus niet 'mager' omdat je het woord 'kip' hoort.

 

Andere frituursnacks?

Als je de verschillende frituurproducten vergelijkt zit je op het vlak van calorieën redelijk gelijk, hij is vergelijkbaar met andere cervela's die je in de supermarkt kan kopen. De Bomacervela bevat opvallend minder suiker, maar wel meer zout. Er zit 1,9 gram zout in terwijl de andere merken het onder de 0,8 gram houden. Het is dan ook een pikante worst, zegt Annick Verween nog.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!