'De Inspecteur' genomineerd voor Wablieft-prijs

vrijdag 23 oktober 2020 - 14:45
Leuk nieuws, 'De Inspecteur' heeft een nominatie te pakken voor de Wablieft-prijs. Die prijs bekroont projecten, organisaties of personen die duidelijke taal gebruiken om informatie voor iedereen toegankelijk te maken. Ook viroloog Steven Van Gucht en de website De Welzijnswijzer van de stad Roeselare maken dit jaar kans op de taalprijs.

"Heb je een vraag over een ingewikkeld onderwerp? Wil je bijvoorbeeld weten wat een ‘refurbished’ laptop is? Of heb je vragen bij de aankoop van een energiecontract aan je deur? Dan moet je bij het Radio 2-programma ‘De Inspecteur’ zijn. Dat geeft antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. En dat doet het in heldere taal", klinkt het bij Wablieft.

Deze nominatie is er één voor het team!

Sven Pichal - 'De Inspecteur'

Ook Steven Van Gucht wordt geloofd om zijn laagdrempelige communicatie, zonder nuance te verliezen. De makers van De Welzijnswijzer hebben dan weer hun nominatie te danken aan hun bijzonder toegankelijke website, die uitvoerig getest is bij het doelpubliek.

Wat is de Wablieft-prijs precies?

Duidelijke taal is aangenaam voor iedereen. Vooral voor wie laaggeletterd is. En dat is één op de zeven Vlamingen. Daarom reikt Wablieft elk jaar de Wablieft-prijs uit. Als Centrum voor Duidelijke Taal wil het met deze prijs mensen aanmoedigen om klare taal te gebruiken.

De uitreiking van de Wablieft-prijs vindt plaats op dinsdag 15 december 2020 om 10.30 uur, in 't Arsenaal in Mechelen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!