De inspecteur is vanaf nu ook een podcast: Sven Pichal beantwoordt consumentenvragen die jou wakker houden

vrijdag 7 mei 2021 - 19:21
Het consumentenprogramma van Radio 2 heeft vanaf nu ook een podcast. De eerste twee afleveringen vind je alvast in de app van Radio 2 en via alle andere podcastkanalen. In de eerste podcast vertelt Sven Pichal hoe je switcht van energieleverancier en waarom dat interessant zou kunnen zijn, in de tweede neemt hij je bij de hand om je beter te beschermen tegen phishing.

Bespaar met een switch van leverancier

Nog te veel Vlamingen betalen te veel voor gas en elektriciteit, maar veel mensen weten niet hoe ze moeten overstappen naar een goedkoper contract of naar een andere leverancier. Naar schatting zijn er ongeveer 100.000 'slapende' klanten, die al jaren klant zijn bij dezelfde leverancier en waarschijnlijk elke maand te veel betalen voor hun energie. Switchen is nochtans niet zo heel moeilijk, maar je moet er wel je hoofd bijhouden. In de eerste podcast van De Inspecteur helpt Sven Pichal iedereen op weg. Hoe begin je eraan? Welke vergelijkingssites zijn betrouwbaar? De podcast vertelt in 20 minuten alles wat je moet weten als je wil overstappen

 

Hoe bescherm je je tegen Phishing? 

Er wordt wel veel gepraat over phishing, toch beseft niet iedereen hoe groot het probleem écht is. Daar kwam onlangs verandering in, Radio 2 zette het onderwerp op de agenda: met ontluisterende verhalen, concrete tips en interviews met alle betrokken partijen. De politie van Antwerpen is alvast fan: “Dit probleem is nog nooit zo expliciet geduid en geïllustreerd in Vlaanderen als tijdens jullie phishingspecial."

Radio 2 laat dit onderwerp niet los en bewijst dat meteen in de tweede podcast van De inspecteur. Die vertelt je over deze sluwe manier van oplichting en hoe je je er tegen kan wapenen. Sven Pichal geeft je ook raad mocht je toch in de val gelopen zijn. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!