De Inspecteur test de veelbelovende 'Gekko-tape'

donderdag 10 oktober 2019 - 08:45
De Inspecteur is al een tijdje in de ban van de 'Gekko-tape', een plakband waarvoor heel veel reclame wordt gemaakt via sociale media. De Gekko-tape is naar eigen zeggen "de meest functionele tape ooit" en pakt uit met mooie beloftes. Kloppen die ook? Sven doet de test!

"De meest functionele tape ooit"

De Gekko-tape belooft heel wat mooie dingen. Hij heeft een verticale kleefkracht van 2 tot 4 kilogram en is dubbelzijdig. Daarbovenop is hij afwasbaar en herbruikbaar en laat hij geen gebruikssporen achter. 

De naam 'Gekko' is niet voor niets gekozen. De tape is gebaseerd op de poten van de gelijknamige hagedis. De poten bevatten minuscule haartjes waarmee ze een sterke grip hebben op zowat elk oppervlak. Een gekko kan een hele tijd omgekeerd aan het plafond hangen, maar kan zich even snel verplaatsen. De tape heeft diezelfde structuur overgenomen waardoor hij makkelijk te verwijderen is en ook geen sporen nalaat.

Sven bestelt een tape van 3 meter voor €22,95.

De tape is niet goedkoop maar werkt behoorlijk goed

Sven, De Inspecteur

De test

Voor de test baseert Sven zich op de reclamefilmpjes van de Gekko-tape. Hij hangt een schilderij en een baksteen omhoog aan een stenen muur. Daarnaast bouwt hij ook een constructie met een houten krukje en bakstenen na. Dit is het resultaat

Herbruikbaar?

Jazeker! Na de test haalt De Inspecteur de objecten van de muur. Het laat eerst en vooral geen gebruikssporen na op de muur.

Op de tape zelf blijven wel muurrestanten en houten schilfers van de kader achter, maar die kan je er makkelijk vanaf wassen. Na een half uurtje drogen hangt Sven het schilderij opnieuw op, 24 uur later hangt het er nog steeds. 

7,5/10

De Inspecteur gaf de tape eerst een mooie score van 8 op 10: "De tape doet alles wat hij moet doen. Als we aan de objecten sleuren komen ze los, maar dat is niet de bedoeling. Ik ben aangenaam verrast!"

Maar nadat hij de meetlat erbij nam, bleek de tape slechts 2,5 meter lang. De Inspecteur trekt dus een half punt af! Bovendien komen er nu berichten van luisteraars dat na enkele weken de tape toch niet zo goed houdt. Bij Diane zijn een aantal kadertjes intussen van de muur losgekomen. Dus toch maar opletten. En ook Tonny mailt een goeie tip: gebruik geen lange repen tape, maar vele kleine stukjes. Als de tape dan begint te lossen, trekt het niet alles mee. Klinkt logisch.   

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!