De producttest: de eco egg wasbol die 210 wasbeurten meegaat

donderdag 31 oktober 2019 - 08:30
Ken jij de Eco egg wasbol al? Het is een plastic ei dat je in de wasmachine moet stoppen en dat belooft 210 wasbeurten mee te gaan. In het ei zitten kleine wasparels waarvan de producent beweert dat ze klassiek wasmiddel kunnen vervangen. Je ziet de eieren tegenwoordig op heel wat webshops en dus wil De Inspecteur weten of dat werkt.

Voor een appel en een ei? 

Het ecologische was-ei is niet meer dan een plastic ei met gaatjes erin. Je moet het ei vullen met kleine, grijze wasparels die lichtjes ruiken en ook met zwarte parels die geurloos zijn. Volgens de producent kan één ei maar liefst 210 wasbeurten meegaan. Als dat klopt, vervangt één ei dus heel wat liter en kilo's wasmiddel. 

Je kan de was-eieren op verschillende webshops kopen. De Inspecteur koopt er één voor 19.50 euro bij bol.com. Hij laat het testen door Amber uit Zottegem. Ze draait meer dan genoeg wasjes want ze heeft sinds 8 maanden een baby.

Als het ei effectief 210 wasbeurten meegaat, is het zeker beter voor mijn portemonnee. Ik besteed nu al 25 euro per maand aan wasmiddel. En ik denk dat het ei ook beter is voor het milieu.

Amber, testkandidaat

Pluspunten

  • De geur is niet te sterk
  • Het ei voelt lekker zacht en ziet er ook leuk uit
  • Het is heel eenvoudig: ei bovenop de was, machine aanzetten en klaar

Minpunten

  • De geur mag toch iets sterker zijn
  • Er is geen Nederlandstalige handleiding
  • Je mag het maar tot 60° gebruiken; dus niet geschikt voor kookwas 

7 op 10 

Voorlopig geeft Amber de eco wasbol een mooie 7 op 10. "Ik vind dat de geur net iets sterker mag zijn. Nu afwachten of die parels het nog 209 wasbeurten uithouden."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!