De Producttest: een hemd dat vlekken én geuren weert

donderdag 17 oktober 2019 - 08:45
Het Nederlandse merk Labfresh maakt hemden van puur katoen die geuren en vlekken weren. Alle stoffen op basis van water lopen zo van het hemd af. De prijs van een hemd ligt gemiddeld rond de 90 euro. De Inspecteur is onder de indruk en laat het hemd testen door Cameron uit Tessenderlo.

"Life-proof menswear", de beloftes

Het Nederlandse merk Labfresh brengt mannenkleding op de markt dat vlekwerend, geurwerend en vochtafdrijvend werkt. Dat komt omdat ze gebruik maken van een hydrofobische en antibacteriële textieltechnologie.

De binnenkant van de kledingstukken absorbeert zweet en verspreidt het over een groter oppervlak. Hierdoor verdampt het makkelijk door de stof heen. 

De kledij is gemaakt van 100% katoen. Het merk beweert erg duurzaam te zijn. De kledij wordt gemaakt in Europa.  Je zou hun kledingstukken gemiddeld 3,5 keer minder moeten wassen dan een normaal katoenen shirt of t-shirt. Hierdoor bespaar je water, energie en geld

De Inspecteur is verrast door de technologie en laat het hemd testen door Cameron. Een man die vaak zweet en meermaals per dag van hemd moet veranderen. 

De derde dag pas kreeg ik hetzelfde gevoel dat ik normaal na een halve dag al heb

Testkandidaat Cameron

Enorme prestatie

"Ik heb het hemd meteen gedragen naar een feest. Daarna heb ik het nog 2 dagen gedragen op het werk. Pas dan ontstond hetzelfde gevoel dat ik normaal al na een halve dag heb." 

Op de gebruiksaanwijzing staat dat je het hemd, na het wassen, op een hete temperatuur moet strijken. Daardoor wordt de textieltechnologie opnieuw optimaal hersteld. Het strijkijzer van Cameron werkt automatisch, dus hij kan de temperatuur niet aanpassen. "Dat is wel een nadeel natuurlijk. Maar ik heb hier nog ergens een oud strijkijzer liggen. Dat probeer ik zeker nog eens."

Maar toch is Cameron enthousiast, want na de wasbeurt is het hemd nog even vlek- en geurwerend als ervoor. De vriendin van Cameron bevestigt dat hij ook effectief minder last heeft van zweetgeur

Het koppel heeft het hemd overgoten met cola:  "Gewoon even afspoelen met water, en er is niets meer van te zien. Toen ik tijdens mijn middagpauze om een broodje ging in de regen, liep het water zo van me af. Eens terug op het kantoor was ik kurkdroog en had ik geen kou."

Prijs - Kwaliteit

Het hemd dat Cameron testte valt onder de categorie 'zakelijke hemden' en kost 99 euro. "Dat is zeker een marktconforme prijs. Sommige hemden zijn duurder en kunnen niet wat dit hemd kan. Ik ben absoluut fan en ga me zeker nog een paar modellen aanschaffen!"

9/10

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!