De producttest: een hogedrukreiniger op batterij

donderdag 7 november 2019 - 09:37
Een hogedrukreiniger heeft stroom nodig om te werken. Tot voor kort moest je dan ook altijd een stopcontact in de buurt hebben om het toestel op aan te sluiten. Tegenwoordig vind je toestellen op batterijen. De Aqua Clean van Gardena is er één van. De Inspecteur test het toestel want hij wil weten hoe lang die batterij het uithoudt.

Terras zonder stopcontact of kraan

Sophie en Stijn hebben een terras zonder stopcontact en zonder kraantje in de buurt. Een hogedrukreiniger is voor hen niet zo gemakkelijk in gebruik omdat ze dan heel wat meters verlengkabel en tuinslang nodig hebben. Ze zijn dan ook heel enthousiast om de Aqua Clean hogedrukreiniger van Gardena uit te testen.

Het is een hogedrukreiniger met accu. Het toestel werkt dus met een batterij. Er is ook een reservoir dat je er gemakkelijk op en af kan klikken. Al kan je het, indien gewest, ook aansluiten op een tuinslang. 

Het toestel werkt heel goed maar het is jammer dat de batterij zo snel leeg is

Sophie en Stijn, testkandidaten

Pluspunten 

  • De Aqua Clean is compact en handig in gebruik
  • De vuilfrees is efficiënt maar ook de hogedrukspuit doet z'n werk goed
  • De koppelstukken en de batterij zijn compatibel met andere toestellen van Gardena 
  • Er is een sproeikop met ecopulse, ideaal om planten water te geven; Het toestel verbruikt dan effectief minder water en batterij

Minpunten 

  • De batterij gaat maar een kwartier mee als je de vuilfrees gebruikt
  • Het duurt zo'n 2 uur om de batterij opnieuw op te laden; da's best tijdrovend
  • Het reservoir is op de zwaarste stand al na 5 minuten leeg; gelukkig is dat weer snel gevuld

7 op 10 

Sophie en Stijn geven de Aqua Clean van Gardena een gemiddelde score. "Het toestel doet z'n werk heel goed. Ons terras is opnieuw proper. Maar de batterij zou wel wat langer mogen meegaan. Het zou dus leuk zijn als de producent daar in de toekomst een prioriteit van maakt." 

Over de prijs van Sophie en Stijn best tevreden. "Met batterij betaal je zo'n 350 euro voor de Aqua Clean, dat ligt in lijn met andere hogedrukreinigers." Als je al andere toestellen hebt van Gardena die op een 40V/2,6Ah-accu werken, kan je de Aqua Clean zonder batterij kopen. Dezelfde batterij is ook te gebruiken op andere 40V-accugereedschappen van Gardena. Op de website van Gardena kan je terugvinden welke toestellen dat zijn. De prijs ligt dan rond de 200 euro. 


De Aqua Clean van Gardena is niet de enige hogedrukreiniger die op accu werkt. Ook andere grote merken hebben al toestellen met die technologie in hun gamma. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!