De producttest: gefilterd water, kokend water én bruiswater uit één kraan

donderdag 13 februari 2020 - 08:40
"Met een Quooker Cube kraan bespaar je tijd en ruimte in de keuken." De is de mooie belofte van de producent. De kraan combineert gefilterd gekoeld water, bruiswater en kokend water. Dat is uniek maar je betaalt er ook een stevige som geld voor. De Inspecteur test of de kraan de investering waard is.

De kokendwaterkraan werd eind jaren 70 uitgevonden door de Nederlander Henri Peteri. De man was natuurkundige en uitvinder. Hij werkte jarenlang voor Unilever (waar hij meewerkte aan de ontwikkeling van instant-soep) maar hij ontwikkelde ook voor z'n eigen rekening een kokendwaterkraan. 

In jaren 80 besliste hij om de kraan zelf op de markt te brengen. Hij startte samen met zijn twee zoons het bedrijf Quooker. Dat bedrijf legt zich sinds de start toe op de ontwikkeling van de kokendwaterkraan.

Gefilterd water, kokend water en bruiswater

In 2019 lanceert het bedrijf de Quooker Cube. Deze kraan voorziet niet alleen gewoon water en kokend water maar ook gekoeld, gefilterd water en bruiswater.

Het hele systeem wordt onderin je keukenkast gemonteerd. Er zit een filter in, die het water zuivert. Er wordt ook een boiler geplaatst die kokend water voorziet. En er is ook een CO2-cilinder, een koolzuurfles, die ervoor zorgt dat je 60 liter koud bruiswater uit de Quooker-kraan kunt tappen.

Steven en z'n gezin doen de test

Steven Cappellen uit Kortessem test de kraan samen met z'n gezin voor De Inspecteur. "De kinderen drinken graag gekoeld water, mijn vrouw is verknocht aan thee en ikzelf drink heel graag bruiswater. Ik ben benieuwd of de kraan al die wensen kan combineren." 

De Quooker Cube wordt bij Steven in de keuken geïnstalleerd. "De installatie zelf verliep behoorlijk vlot. Maar dat is logisch want het zijn mensen van Quooker zelf die dat voor jou doen." 

Pluspunten

  • Het design is geweldig mooi 
  • De kraan is gemakkelijk in gebruik
  • De installatie past netjes onder onze keukenkast
  • Het kokend water is een geweldige troef: "we winnen veel tijd tijdens het koken" 
  • Het gefilterde water valt in de smaak: "onze kinderen drinken nu veel meer water"

Minpunten

  • Het bruiswater valt voor ons wat tegen: "het is eerder sprankelend water." 

Wat met de prijs?

Joke en Steven vinden het moeilijk om te prijs mee te nemen in de lijst met plus- en minpunten.

"De kraan kost zo'n 2500 euro. Dat is héél veel geld. Daar kan je niet onderuit maar we vinden de prijs niet overdreven. Er zit heel wat technologie in de kraan. Dat heeft sowieso z'n prijs, net als het design. Maar de voordelen zijn enorm. Als deze kraan uit onze keuken verdwijnt, gaan we er serieus over nadenken om één van de modellen te kopen. Ook al kost die dan een smak geld." 

De kraan is een troef in ons huishouden. Ik weet niet of ik nog een klassieke kraan in m'n keuken wil

Joke, testkandidaat Quooker Cube

9 op 10

Steven, Joke en de kinderen geven de Quooker Cube een mooie score. 

Joke geeft de kraan een 9 op 10. "Ik kan de kraan geen slechte punten geven. Vooral dat kokend water is geweldig. Ik win veel tijd in de keuken. En mijn schrik dat het gevaarlijk zou zijn voor de kinderen, is ongegrond. Er zijn genoeg voorzorgen genomen dat kinderen niet zomaar het kokend water activeren." 

Steven is iets voorzichtiger, hij geeft de Quooker een 8 op 10. "Ik ben heel enthousiast over het concept maar het bruiswater valt me tegen. Er zijn ongetwijfeld veel mensen die graag licht bruisend water drinken maar voor mij bruist het water niet genoeg. Ik hoop dat je in de toekomst kan kiezen hoe hard het water bruist." 

Lucas en Fien geven de kraan een 10 op 10. "De kraan is heel leuk en gemakkelijk en het gefilterde water is heel lekker." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!