De veelbelovende 'Gekko-tape' maakt belofte waar: "Een jaar later plakt alles nog stevig vast"

vrijdag 27 november 2020 - 08:41
De Inspecteur is al sinds het najaar van 2019 in de ban van de 'Gekko-tape'. Het is naar eigen zeggen "de meest functionele tape ooit" en de producent pakt uit met mooie beloftes. Sven Pichal test hoe stevig die tape is en of die ook na verloop van tijd z'n stevigheid behoudt. Dat blijkt het geval te zijn: "Het schilderij dat ik vorig jaar ophing, hangt nog altijd aan de muur."

Een tape met haartjes

De Gekko-tape belooft heel wat mooie dingen. Hij heeft een verticale kleefkracht van 2 tot 4 kilogram en is dubbelzijdig. Daarbovenop is hij afwasbaar en herbruikbaar en laat hij geen gebruikssporen achter. 

De naam 'Gekko' is niet voor niets gekozen. De tape is gebaseerd op de poten van de gelijknamige hagedis. De poten bevatten minuscule haartjes waarmee ze een sterke grip hebben op zowat elk oppervlak. Een gekko kan een hele tijd omgekeerd aan het plafond hangen, maar kan zich even snel verplaatsen. De tape heeft diezelfde structuur overgenomen waardoor hij makkelijk te verwijderen is en ook geen sporen nalaat.

Sven Pichal bestelt een tape van 3 meter voor €22,95

Test op lange termijn

De eerste test, in het najaar van 2019, gaat goed. "De tape kan best wel wat gewicht dragen en hij is gemakkelijk in gebruik."

Maar heel wat luisteraars laten weten dat ze vrezen dat de tape na verloop van tijd los zal komen. En dus doet De Inspecteur ook een test op de lange termijn. "Ik heb een schilderij aan de muur gehangen. Afwachten hoe lang de tape dat gewicht kan dragen." We zijn vandaag meer dan een jaar later. En het schilderij hangt er nog steeds. Je kan dus zeggen dat de tape z'n stevigheid wél behoudt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!