"Deze reisbarbecue zet je in 90 seconden ineen." Echt?

vrijdag 4 juni 2021 - 08:40
Carrefour introduceert dit jaar de Hyba Nomade S20 op de Belgische markt, een design-reisbarbecue die volgens de makers op anderhalve minuut klaar staat om te grillen. Zo snel? Dat wou De Inspecteur wel eens proberen!

'Maak de ideale barbecue'

Je hebt het misschien ook al geroken in je buurt: het barbecueseizoen is weer begonnen. Mocht jij nog een 'basic' barbecue zoeken en je budget is beperkt, steek dan misschien eens je licht op bij Carrefour.

Daar verkopen ze een nieuwe grill van Hyba: 'Nomade S20'. "Het is een eigen ontwerp van Carrefour. We hebben designers gevraagd om de ideale barbecue te ontwikkelen. Ze deden daarvoor studies bij consumenten over hoe zij hun barbecue gebruiken", zegt Aurelie Gerth van Carrefour.

De voorwaarden waren best streng: de barbecue moest zo weinig mogelijk onderdelen bevatten en makkelijk monteerbaar zijn zonder schroeven. Hij moet ook makkelijk schoon te maken en op te bergen zijn. En fijne worstjes mogen niet door de grill vallen.

Worst

De designers konden het aantal onderdelen uiteindelijk beperken tot 8. En ze zorgden zelfs voor nog een extra functie: een verzonken rooster met opgaande randen, waardoor worstjes niet meer zo makkelijk van de grill kunnen rollen. Het ontwerp valt in de smaak: de S20 won al enkele internationale designprijzen.

Toch is het prijskaartje heel schappelijk: 20 euro per stuk. "Die betaalbare prijs is mogelijk omdat we de barbecue op enorme schaal kunnen verkopen: hij is te koop in Carrefour-vestigingen over de hele wereld", zegt Aurelie Gerth.

Anderhalve minuut

Maar de strafste belofte is misschien wel dat je de plooibarbecue moeiteloos ineen kunt zetten in 90 seconden. Een uitdaging die De Inspecteur wel wou aangaan!

Of het hem lukt, zie je in dit filmpje.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!