Deze wieg simuleert een autorit om je baby sneller in slaap te krijgen

dinsdag 10 december 2019 - 10:29
Samir speurt elke week het internet af naar interessante gadgets. Deze week is dat onder andere een wieg van het automerk Ford dat een autorit simuleert om je kind snel te laten indommelen.

Een babywieg van Ford

Het Amerikaanse automerk Ford heeft sinds kort zijn pijlen gericht op een nieuw product, een kinderbed. Al leunt het bed wel dicht aan bij hun core business: auto's. Volgens Ford is niets zo slaapwekkend als een autorit. Daarom ontwierp het een kinderbed dat de indruk geeft dat je in een rondrijdende auto zit.

Aan de onderkant zit een ingebouwde speaker die zacht het geluid van een rijdende auto nabootst. In het bed zijn ook lichten verwerkt die af en toe van links naar rechts bewegen zodat je de indruk krijgt dat er een auto langsrijdt. Als kers op de taart kan je ook het matras rustig heen en weer laten wiegen.

Momenteel bestaat er alleen een prototype van het kinderbed. Het is afwachten of Ford het ook effectief te koop zal aanbieden. Alle info over het product vind je hier

Maak kennis met Temi, een persoonlijke robot

De Temi kan je kort samengevat zien als je hoogst persoonlijke assistent, een digitale dan wel. De robot ziet er met wat verbeelding ook uit als een mensje die ongeveer tot op heuphoogte komt. Hij kan je helpen met alles: je kan hem vragen een recept op te zoeken, hij kan videochatten, het nieuws voorlezen, foto's nemen, meegaan naar de winkel, ... . Al hangt er wel een prijskaartje aan vast van ongeveer €1.800. Het product is te koop via Amazon.

Temi is een Amerikaanse uitvinding, maar iedereen kan zijn steentje bijdragen. Heb jij zelf een idee wat Temi nog zou kunnen doen? Dan kan je via het Developers Support van het merk een suggestie doen. 

Geen idee wat je je moet voorstellen bij die persoonlijke robot? Dit filmpje kan duidelijkheid scheppen: 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!