Dit zijn jullie beste aankopen in een kringwinkel ooit!

maandag 22 februari 2021 - 10:59
Het doel van de kringwinkel is niet om winst te maken. De kringwinkel is er in de eerste plaats om tweedehandsspullen een tweede leven te geven en ze tegen een betaalbare prijs te verkopen. En dat vindt iedereen fijn! De Inspecteur ging op onderzoek en vond wat hij zocht. Jullie favoriete kringwinkelstukken waar je zó fier op bent. Want dit stuk heb je wel “maar voor zo weinig geld” gekocht!

Kleurrijke artikelen

Luisteraar Anneleen Vantomme verzamelt al jaren oude kerstballen. Uiteraard was ze enorm opgetogen toen ze deze vondst zag: "Deze kon ik op de kop tikken eind november 2020 toen de winkels terug open mochten, ze hebben mij zó gelukkig gemaakt en zoveel kleur gebracht! Letterlijk en figuurlijk, in deze deprimerende coronatijden!" 

Ook Liesbeth Adriaenssen heeft een fantastisch stuk op de kop kunnen tikken, al vindt ze het de laatste tijd moeilijker om te rond te neuzen in een kringwinkel: "Dit zijn twee verzamelstukken van Royal Doulton. Ik vind wel dat er minder aanbod is sinds corona want veel particulieren trachten nog een centje te krijgen via allerhande tweedehandssites en lokale verkoopsgroepen."

Ik heb een trouwkleed voor maar 70 euro in de kringloopwinkel in  Hasselt gevonden. Het was origineel voor een whiteparty!

Benny Corthouts

Originele spulletjes

Drie jaar geleden vond Ricky van Hoof deze speciale mok in een kringwinkel. Maar hoe toevallig! "Ik heb in dat huis gewoond van 1960 tot 1968."

Ook Marie-Anne Le Clef vertoeft met veel plezier in een kringwinkel: "Ik ga graag naar de kringwinkel op zoek naar originele spulletjes om de foto’s voor mijn bakrecepten leuk te maken. Dit verzilverd kannetje kocht ik voor maar een paar euro’s."

Heel lang geleden kocht ik een ledere bruidskoffer met rieten manden in, deze wordt nog steeds gebruikt voor opslag van allerlei spulletjes.

Bert Van De Weyer

Goedkoop is relatief

Elsbeth Vanden Bussche shopt er het liefst voor haar dochtertje: "Al veel koopjes kunnen doen in de kringwinkel, maar de meest recente is deze ladekast. Maar 1 € per ladekastje! En zo kon ik een knus poppenhoekje maken voor dochterlief."

Luisteraar Bianca Ramboer heeft zelfs geen moeite met lang wachten: "Twee dezelfde design lampen (de ene wat groter dan de andere) tijdens de retro days enkele jaren terug. Ze hebben me €65 gekost en drie uur wachten in de rij, maar ze waren het waard!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!