Drinken we binnenkort frisdrank uit een papieren fles? "We streven naar een fles die bij het oud papier kan"

vrijdag 12 februari 2021 - 09:07
Frisdrankenproducent Coca-Cola heeft een prototype ontwikkeld voor een papieren fles. Die bestaat uit een papieren omhulsel met een recycleerbare plastic binnenlaag en dop. "We gaan de fles eerst testen in Hongarije, maar we hopen de fles ooit ook in België op de markt te brengen", zegt Laura Brems van Coca Cola België.

Frisdrankverpakkingen zorgen voor veel plastic afval. Daar wil Coca-Cola graag verandering in brengen. "We hebben samen met het Deense bedrijf The Paper Bottle Company een papieren fles ontwikkeld", zegt Laura Brems van Coca Cola België. De papieren fles wordt mee ontwikkeld door de Belgische afdeling van de frisdrankenproducent.

Nog niet 100% papier

De frisdrankenproducent noemt het nieuwe ontwerp een papieren fles, maar die naam klopt niet helemaal. "De fles bestaat uit een papieren omhulsel met een recycleerbare plastic binnenlaag en dop. Het ultieme doel is om een fles te ontwikkelen die gewoon bij het oud papier kan worden gegooid."

Voorlopig heeft papieren fles nog een plastic binnenlaag en dop, maar we werken aan een fles van 100% papier.

Laura Brems, Coca-Cola België.

De papieren fles past in de ‘World Without Waste’-plannen van Coca-Cola. Het bedrijf wil alle verpakkingen 100% recycleerbaar maken en tegen 2023 moeten alle plastic verpakkingen voor minimaal 50% uit gerecycleerd materiaal bestaan.

Testen in Hongarije

Belgische consumenten zullen de papieren fles voorlopig niet in de winkel vinden. "De papieren flessen zullen in eerste instantie getest worden op de Hongaarse markt voor onze drank Adez, de plantaardig drank in ons gamma. We zouden het uiteraard leuk vinden om de fles die in België wordt ontwikkeld, ook in België te kunnen aanbieden in de toekomst."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!