Ecologisch logeren bij glamping Ecologies in Westouter

woensdag 12 juli 2017 - 07:15
glamping Ecologies Westouter
Op zoek naar ecologische logeerplekken in eigen land.

Bij glamping Ecologies kun je logeren zonder je voetafdruk te verzwaren. Maar is eco wel comfortabel? En vaart niet alleen het milieu maar ook je portemonnee er wel bij?

glamping Ecologies Westouter West-Vlaamse heuvelland

Is het ecologisch? 

Ja. Bij Ecologies doen ze heel hard hun best om ecologisch te zijn. Je logeert in een glamping tent. Er wordt zuinig omgegaan met de groene stroom, en ook waterverspilling wordt tegengegaan, bijvoorbeeld door een knop in de douche die je vijf minuten warm water geeft. 

In de ecologische zwemvijver is het zalig zwemmen zonder chloor, dat vinden ook de kikkertjes. Op het terrein zijn bloemenweiden ingezaaid waar het gonst van de hommels, hagen geplant waar vogeltjes in nestelen en er staan potten en bakken met kruiden en groenten waar je naar hartenlust van mag eten. Pesticiden zijn uit den boze. 

De eigenaars zijn creatief met gerecycleerde materialen. Zo is de houtkachel in de sauna gemaakt van een oude bierton en de barbecues zijn olievaten.  

Het ontbijt en de barbecuepakketten bestaan uit regionale producten. Het is een heel mooie regio: het West-Vlaamse heuvelland tegen de grens met Frankrijk, met fiets en wandelroutes. Je kunt een tandem of e-bike huren bij Ecologies.  

glamping Ecologies Westouter ecologische zwemvijver

Is het comfortabel? 

Ja, maar het blijft wel kamperen dus verwacht geen luxehotel. Je tentje staat klaar, dus je hoeft geen bagage mee te zeulen en je slaapt in echte mooi opgedekte en comfortabele boxspring bedden. Je hebt in je tent ook een eigen salonnetje met plastieken zeteltjes en een privéterrasje met stoelen, tafeltje en ligstoelen voor je tent. In elke tent is elektriciteit voorzien. Voor je douche en toilet moet je een eindje lopen. Glamping is glamoureus kamperen, maar het blijft natuurlijk wel kamperen dus je wordt ‘s ochtends wakkergetsjilpt door de vogeltjes en het kan flink warm worden in de tent.  

Ecologies is kleinschalig met een tiental tenten op een groot terrein, allemaal afgescheiden door hoge hagen. Dus je hebt voldoende privacy aan je tent.  

Er zijn ook gemeenschappelijke ruimten voorzien: een goed ingerichte keuken waar ieder zijn eigen koelkast heeft, een buitenkeuken, een grote tent met gezelschapsspelen, kookboeken en een piano, een overdekt en een open terras. En de zwemvijver en de sauna geven een gevoel van luxe. 

glamping Ecologies Westouter echte bedden

Is het betaalbaar? 

Ja. Voor een tweepersoonstent betaal je 79 euro per nacht, voor een familietent 148 euro per nacht. Voor die prijs huur je een tent met echte bedden en toegang tot alle gemeenschappelijke accommodaties.  Een ontbijtmandje kost 10 euro per persoon en een barbecuepakket 15 euro. In de honesty bar betaal je een democratische prijs: je haalt je gewoon je drankje uit de koelkast en je stopt je geld in het bakje.  

glamping  Ecologies Westouter

Het eindrapport

Nuttige links

De website van Glamping Ecologies in Westouter.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!