Een app om de vogels in je tuin te herkennen

dinsdag 24 juli 2018 - 08:00
foto: Unsplash
Tuinvogels is een app die jou kan helpen met het herkennen van alle soorten vogels die je in de tuin of op wandel kan tegenkomen. Je krijgt meteen alle informatie over de vogel en kan ook even checken of je zijn gezang correct herkent. En voor wie graag verzamelingen aanlegt: je kan ook elke vogel die je spot meteen toevoegen aan je tellijst, zo weet je welke vogels je al het vaakst zag en welke je nog nooit tegenkwam.

Wanneer je de Tuinvogels app opendoet krijg je meteen een lijst te zien van 92 soorten tuinvogels die bij ons kunnen voorkomen. Door rechts bovenaan te klikken op "filter" kan je gerichter gaan zoeken op de vogel die je zag in je tuin. Je kan de grootte van de vogel ingeven ("Als een mus", "als een merel", "als een kraai" of "als een reiger") en ook de kleur. Zo krijg je dan een kortere lijst van vogels die voldoen aan deze kenmerken. 

Als je denkt de juiste vogel gevonden te hebben kan je ook nog zijn zang beluisteren en zelfs een filmpje bekijken van de vogel om zeker te zijn dat je de juiste vogel hebt uitgekozen. Verder vind je nog wat nuttige info en een link naar een online vogelgids waar je alle info over de vogel kan terugvinden. 

Tuinvogels in de iTunes store
Tuinvogels in de Google Play Store

Pluspunten

  • Je hoeft geen zware vogelgids meer mee te nemen, het staat allemaal op je smartphone
  • De app is gratis
  • De app werkt perfect op zowel Android als iPhone

Minpunten

  • Je moet de vogels vinden op basis van uitzicht, maar kleine vogeltjes zie je vaak niet zo goed. Die hoor je vooral. 
  • Wanneer je meer info wilt over een vogel word je doorgestuurd naar de website > mobiele data
  • Niet alle vogels lijken in de app aanwezig te zijn. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!