Een elektrische tandenborstel met ingebouwde speaker. Samir ontdekt hét gadget voor de badkamer

dinsdag 12 november 2019 - 08:48
Samir schuimt elke week voor De Inspecteur het internet af naar de leukste gadgets. Deze week gaat hij voor een elektrische tandenborstel met ingebouwde speaker, een slimme beker die je drank nooit te warm laat worden en een slimme deurknop.

Wavee, de elektrische tandenborstel met ingebouwde speaker 

Wandel jij soms met tegenzin naar de badkamer om je tanden te poetsen? Dan moet je dringend kennis maken met de Wavee. 

Deze elektrische tandenborstel brengt sowieso schwoeng in je dagelijkse ritueel. In de oplader van de Wavee zit namelijk een luidspreker ingebouwd. Die speelt muziek af zodat je tijdens het poetsen kan dansen en eventueel ook wat zingen. Je kan er zelfs een slimme assistent op aansluiten zodat je ook niet meer met je smartphone moet staan klungelen om het nummer van jouw keuze aan te zetten. 

Voorlopig is de Wavee niet meer dan toekomstmuziek. De producenten zamelen op dit moment geld in via het crowdfundingplatform Kickstarter om de uitvinding te kunnen realiseren. 

Ember, de slimme mok die nooit te warm wordt

Sommige voorwerpen kunnen volgens Samir wel een update gebruiken. Bekers bijvoorbeeld. 

Die zien er al jaren hetzelfde uit en dus vindt Samir dat het tijd is om die dingen een beetje te pimpen. Hij kijkt daarvoor in de richting van Ember. Dat is een slimme beker die je toelaat om de temperatuur van je drankje zélf in te stellen. Ember werkt met een app die je op smartphone moet installeren. Op die manier kan je kiezen hoe warm jij je drankje wil drinken.  De app stuurt je ook een bericht als je drankje de juiste temperatuur heeft bereikt. Zo zal je je tong nooit meer verbranden omdat je je chocolademelk te lang in de microgolfoven hebt laten staan. 

Goed nieuws voor al wie zo'n fancy beker wil. Je kan de Ember kopen voor zo'n €150. Maar eerlijk is eerlijk: gaat deze uitvinding ons leven écht zoveel beter maken?  

Bright Lock, de slimme deurknop 

Hoe slimmer, hoe beter. Da's tegenwoordig hét motto voor producenten van moderne gadgets. Kijk maar naar die beker hier boven. Maar het kan nog gekker: want de producenten van de Bright Lock vinden dat het hoog tijd is om ook onze binnendeuren slim te maken. 

Klassieke deurknoppen zijn volgens hen hopeloos gedateerd. En dus is het tijd voor slimme exemplaren. Oftewel de Bright Locks. Deze deurknop voelt je aankomen door een ingebouwde bewegingssensor. Als je eraan komt, zal de deurknop oplichten zodat je de knop gemakkelijk kan vinden. Handig als je vaak 's nachts ronddoolt. 

Je kan de sterkte van de lampjes zelf instellen. En ook de kleur van de knoppen kan je kiezen. 

Het valt nog af te wachten of de slimme deurknoppen er ooit echt komen. Ook deze producenten zamelen op dit moment geld in via het crowdfundingplatform Kickstarter om de uitvinding te kunnen realiseren. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!