Een gezonde kat dankzij een hoogtechnologische kattenbak: Samir weet er alles over

dinsdag 11 februari 2020 - 08:00
Elke dinsdag stelt Samir Korbi je de nieuwste en hipste gadgets voor die het leven nét iets makkelijker kunnen maken. Deze week voor ieder wat wils met een supersonische reddingsvest, een kattenbak met ingebouwde dierenarts en een slim digitaal kunstwerk.

Een slimme kattenbak

Een bezoek aan de dierenarts kost veel geld. Maar daar wil de Caremitou kattenbak iets aan doen. Dat is namelijk een slimme kattenbak met een ingebouwde dierenarts. Wanneer je kat haar behoefte doet, analyseert de kattenbak hoe gezond ze is. 

"De kattenbak beschikt over verschillende sensoren die het gewicht en de stoelgang van de kat analyseren." In totaal worden 20 essentiële parameters geanalyseerd. Onder meer diabetes, nierfalen en leverproblemen zouden zo vastgesteld kunnen worden.

Geïnteresseerde kattenbaasjes moeten nog even geduld hebben, de Caremitou moet nog op de markt komen.

PUFFER opgeblazen het water op

Hou je van watersport , dan is de PUFFER misschien wel iets voor jou. Je kan het best omschrijven als een kruising tussen een T-shirt en een reddingsvest. Volgens de omschrijving is het heel makkelijk in gebruik. Je trekt gewoon het T-shirt over je hoofd en pompt het op met de ingebouwde pomp. De ingebouwde luchtcompartimenten blazen zich vol lucht en zo blijf je drijven in het water. En je ziet er een beetje uit als een superheld. Veilig en stoer!

Volgens de producent is PUFFER het beste alternatief voor zwembandjes of reddingsvesten. "Dankzij de ergonomische plaatsing van de luchtcompartimenten blijf je gewoon drijven en kan je je armen nog gebruiken." Je kan ook nog een waterdichte tas aan je PUFFER bevestigen. "Hierdoor blijven je spullen veilig en droog terwijl jij geniet van je watersportavonturen."

De producent probeert op dit moment via het crowdfundingplatform Kickstarter genoeg geld bij elkaar te krijgen om de zwemshirts te maken.  

Kunstzinnige kader

Ook voor kunstliefhebbers heeft Samir nog een goede tip: Canvia. De producent omschrijft het zelf als "De meest realistische interactieve kunst display." Simpeler gezegd: een digitale kader waarop je je favoriete kunstwerken kan laten verschijnen.

Wat de Canvia zou onderscheiden van andere digitale fotokaders zijn de ingebouwde sensoren. Die vangen het licht van de omgeving op en laten de kleuren van het kunstwerk mee veranderen. Dit zou zorgen voor een groter gevoel van realisme.

De Canvia is sinds kort te koop, voor zo'n 300 euro kan je er eentje in huis halen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!