Een ziekteverzekering voor je hond of kat? Dit is waar je op moet letten

woensdag 5 februari 2020 - 08:00
hond
Steeds meer mensen denken erover om een ziekteverzekering te nemen voor hun hond of kat. Die dekt bepaalde kosten voor de dierenarts bij ziekte of een ongeval. Maar let op: niet elke behandeling wordt vergoed.

In Nederland, Frankrijk, Engeland en ook Zweden is de ziekteverzekering voor huisdieren al goed ingeburgerd. In ons land is het nog niet zo populair. Nochtans kunnen de kosten voor de dierenarts soms hoog oplopen. Zeker nu behandelingen bij de dierenarts moderner worden. Een kankerbehandeling, bloedtransfusie of een röntgenfoto zijn al lang geen uitzondering meer. 

Een ziekteverzekering afsluiten voor je hond of kat kan dus een slim idee zijn, op voorwaarde dat je er niet te lang mee wacht.

Prijs hangt af van leeftijd en ras

Hoe jonger het dier, hoe beter. De medische voorgeschiedenis van je dier is namelijk heel belangrijk bij de berekening van de premie. Net als bij de hospitalisatieverzekering voor mensen moet je bij aansluiting een medische vragenlijst invullen over je huisdier. Als er vooraf bestaande aandoeningen zijn, worden behandelingen die daaraan gelinkt zijn niet terugbetaald.

kat

Ook het ras van je hond is van groot belang. Sommige hondenrassen zijn gevoelig voor bepaalde aandoeningen zoals hartproblemen of een zwak bekken. Als je een hond koopt die aanleg heeft voor een bepaalde aandoening, kan de premie hoog oplopen.

Een hoop behandelingen zijn niet gedekt

Voor je een verzekering afsluit, moet je aandachtig de algemene voorwaarden lezen. Alleen zo kan je weten of de polis voor jou interessant is of niet. Besef dat een hele hoop ingrepen of zorgen niet gedekt worden door de verzekering.

Er is ook altijd een plafond voor de uitbetalingen. Kosten voor de dierenarts worden dus maar tot een bepaald bedrag terugbetaald.

Verzekeringsmaatschappijen betalen ook nooit 100 procent van de kosten terug. Het percentage schommelt tussen de 50 en de 90 procent. Afhankelijk van welke formule of welke verzekeraar je kiest. 

hond

Een paar voorbeelden zijn tandverzorging, gedragsproblemen, vaccinaties, ontwormen, zwangerschap en bevalling, kosten voor aangepaste voeding, …  
 
Informeer je dus grondig voor je een verzekering afsluit en vergelijk de verschillende formules met elkaar zodat de bijdrage die je betaalt aansluit bij je verwachtingen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!