Fruitsap met Mojitosmaak

maandag 10 juli 2017 - 07:43
Fruitsappen bestaan in tal van smaken, maar de Mojitoversie die Materne deze zomer uitbrengt is toch wel een ‘specialleke’. Die wil onze Inspecteur dan ook graag proeven.

In de koelafdeling van jouw supermarkt kan je vanaf deze zomer de Materne Mojito vinden. Een fruitsapversie van de alombekende cocktail, maar dan zonder de rum er in. Een glas vol limoen en verse munt, en dat zonder toevoegingen en additieven beweert de producent. Maar klopt dat ook voedingsdeskundige Annick Verween?

Weinig toevoegingen

En ja, Annick moet Materne bijtreden. Als ze het etiket bekijkt ziet ze dat er enkel ascorbinezuur is toegevoegd (E300 is dat) en dat is vooral om verkleuring tegen te gaan. Maar voor de rest geen onnodige additieven.

Materne gebruikt voor dit mojitofruitsap sap van limoen maar ook van citroen (want dat laatste is minder duur), ook natuurlijk muntaroma en andere aroma’s. Geen rum maar uiteindelijk verandert dat het smaakverschil met een gewone mojito amper, zegt Annick, die is toch enkel maar goed voor de alcohol en zeker niet dominant van smaak.

Vers fruitsap = gezond?

Dat is een te naïeve redenering, want dit mojitosap heeft 155 kj per 100 ml. Als je dan weet dat er in een normaal brik fruitsap 170 zitten is het verschil niet zo groot. Het suikergehalte ligt zelfs een beetje hoger. Ga er dus zeker niet van uit dat een vers fruitsap uit het koelrek gelijk staat met gezond!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!