Gaele van Test-Aankoop helpt je aan de goedkoopste energieleverancier

donderdag 17 mei 2018 - 10:58
Gaele staat voor Gas en Elektriciteit. Het is een nieuw onlineplatform dat consumenten moet helpen om vaker en sneller van energieleverancier te veranderen. Want je kan zo nog altijd veel geld besparen.

Met Gaele verander je snel en makkelijk

Eén 1 op de 5 gezinnen bekijkt zijn energiefactuur niet of nauwelijks en betaalt dus zonder verpinken elke maand een vertrouwde energiefactuur. Nochtans blijkt uit verschillende onderzoeken dat heel wat mensen veel geld kunnen besparen door over te stappen: tot wel 250 euro per jaar. 

Maar volgens Test-Aankoop is de zoektocht naar het beste tarief is vaak te complex. En dat houdt veel mensen tegen om de stap te zetten.

Test-Aankoop lanceert daarom samen met de onafhankelijke energie-expert ENBRO een website waarbij consumenten hun energiedossier "uit handen" kunnen geven. Gaele vergelijkt de prijzen van de verschillende leveranciers en zoekt naar het beste tarief voor jouw situatie.

Als Gaele een voordeliger tarief vindt, krijg je een melding en kan je kiezen om over te stappen. Als je dat doet, wordt de overstap automatisch voor jou geregeld. Je kan ook kiezen om niet over te stappen. 

"Bij alles wat we doen, doen we beroep op een expert. Een immo-makelaar, boekhouder, bankier of verzekeringsmakelaar. Dat is ook de rol van Gaele. Het platform zoekt de beste oplossing voor jouw energiebehoefte."

Luc Demeyere, ENBRO

Energieleveranciers betalen per klant een vergoeding aan Gaele 

De diensten van Gaele zijn niet volledig gratis. De prijs voor de omschakeling zit vervat in de algemene energieprijs die je als klant betaalt.

Dat staat ook duidelijk in de algemene voorwaarden: "De vergoeding van de ondernemer (een vast bedrag per EANnummer per maand) wordt aangerekend aan de energieleverancier waarmee de ondernemer in naam en voor rekening van de klant een energieovereenkomst onderhandelt en afsluit." 

Ook op de website van Test-Aankoop vind je meer informatie over de dienst Gaele. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!