Gedaan met frauduleuze visumwebsites voor de VS. Nu Canada nog...

dinsdag 23 oktober 2018 - 08:00
Google maakt eindelijk komaf met de malafide websites die een meerkost aanrekenen voor het aanvragen van een ESTA-document. Alle advertentiewebsites zijn weggehaald uit de zoekresultaten. Een goeie zaak. Nu nog de websites voor een Canadees visum...

Als je met het vliegtuig naar Canada of de VS reist, moet je als toerist online een elektronisch visum aanvragen. Het visum wordt automatisch gekoppeld aan je internationaal paspoort. 

Voor de aanvraag van een elektronisch visum heb je een internationaal paspoort nodig, een e-mailadres en een credit kaart. 

Gedaan met malafide websites voor ESTA

ESTA is het Elektronisch systeem voor reistoestemming naar de VS via het Internet. Het is sinds 2009 de manier van de Amerikaanse regering om reizigers die via het Visa Waiver Program naar de VS komen op voorhand te registreren. Het ESTA vervangt het groene formulier dat je vroeger tijdens je vlucht moest invullen.

Google blokkeert in ons land alle advertentiewebsites die een ESTA document verkopen tegen veel te hoge prijzen. Dat is een goeie zaak! Je kan vanaf nu enkel via niet-commerciële platformen zo'n document aanvragen. 

Maar om zekere te zijn, doe je de aanvraag het beste via de officiële website van de Amerikaanse overheid.  Op deze website vind je ook informatie over alle andere soorten visa. 

Een ESTA kost 14 Amerikaanse dollar en is 2 jaar geldig (tenzij je paspoort vroeger vervalt). Tijdens de geldigheidsperiode mag je zo vaak als je wil naar de VS reizen maar je mag maar maximaal 90 dagen per bezoek in de VS verblijven.

Commerciële websites blijven bestaan voor Canadees ETA 

ETA is het Elektronisch systeem voor reistoestemming naar Canada via het Internet. Iedereen die vanaf 15 maart 2016 met het vliegtuig of per boot aankomt in Canada, heeft een ETA nodig.

Als je gewoon in Google 'visum Canada' intikt, kan je op een niet-officiële websites terecht komen die veel te dure visa verkoopt. In tegenstelling tot de ESTA websites blokkeert Google dus niet de resultaten voor ETA aanvragen. 

Doe je aanvraag altijd via de officiële website van de Canadese overheid. Op deze website vind je ook informatie over alle andere soorten visa. 

Het ETA kost 7 Canadese dollar en is 5 jaar geldig (tenzij je paspoort vroeger vervalt). De maximale verblijfsperiode is 6 maanden per keer dat je naar Canada reist. 

Diplomatie.belgie.be 

De officiële website van buitenlandse zaken van België staat boordevol reisadvies voor alle landen.

Op de website https://diplomatie.belgium.be/nl kan je doorklikken naar de ambassade of het consulaat van het land van jouw keuze. Zo ben je altijd zeker dat je op de juiste website terecht komt! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!