Geen wegwerpplastic meer te koop bij bol.com

maandag 17 februari 2020 - 16:32
Bol.com verkoopt binnenkort geen wegwerpplastic meer. Meer dan 70% van het zwerfafval in de oceaan bestaat uit plastic. Met als grote boosdoener producten die maar een keer te gebruiken zijn. En daar wil bol.com komaf mee maken.

Plastic bestek, bekers, rietjes en wattenstaafjes zijn voortaan niet meer te koop op bol.com. Ze worden vervangen door biologisch afbreekbare alternatieven. Daarmee werkt bol.com proactief mee aan de Europese wetgeving die vanaf 2021 de verkoop van plastic wegwerpartikelen verbiedt. Bol.com voorspelt met deze maatregel ongeveer 500 kilogram plastic te besparen.

Een duurzame winkel met plasticvrije alternatieven

Jori Ebskamp, hoofd van duurzaamheid bij bol.com, vindt het verbannen van wegwerpplastic een logische stap. “We steken veel energie in de verduurzaming van ons assortiment.” In het najaar van 2019 opende bol.com een duurzame winkel. “Door de duurzame winkel continu uit te breiden, willen we binnen een aantal jaar in elke productiecategorie een duurzamer alternatief bieden”, legt Ebskamp uit. Zo werden plastic bekers vervangen door bekers gemaakt van maïszetmeel en zijn er stalen rietjes, houten bestek en herbruikbare wattenstaafjes te koop.

Klimaatneutraal winkelen in 2025

De ambities van bol.com liggen nog verder dan plasticvrije alternatieven. De winkelketen wil in 2025 hun klanten de mogelijkheid bieden om klimaatneutraal te winkelen. Wat houdt dat precies in? “Dat betekent dat een CO2-uitstoot van 0 gram per pakket”, luidt het bij bol.com. Bol.com wil daarmee gedurende de hele winkelprocedure, van de bestelling tot de bezorging bij de klant thuis, zelf de verantwoordelijkheid nemen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!