Geldt levenslange garantie ook voor stinkende Tupperware potjes?

woensdag 27 mei 2020 - 06:38
Getty Images
Oude Tupperware potjes met een slechte geur, moet je die weggooien of kan je ze omruilen? Je hebt toch levenslange garantie op je Tupperware potjes?

Levenslange garantie: de puntjes op de i 

Veel klanten hebben foute verwachtingen van levenslange garantie: die geldt alleen op fabricagefouten en materiaalfouten, niet op gebruiksslijtage. Potjes die na verloop van tijd onaangenaam gaan ruiken vallen ook niet onder de garantie.  


Bovendien gaat het over de levensduur van het product en niet van de koper. Als je potjes 25 jaar hebt kunnen gebruiken, mag je tevreden zijn. 

Stinkende potjes omruilen of weggooien?  

Potjes die lange tijd in de keukenkast staan met het deksel erop gaan vaak onaangenaam ruiken. Dat valt niet onder de garantie maar je hoeft ze ook niet weg te gooien. Gewoon grondig afwassen met water en sodabicarbonaat, wat laten inweken en de geurhinder zou moeten verdwijnen, zegt Tupperware.  

Zijn die oude potjes nog veilig om te gebruiken?  

Tupperware bestaat al 70 jaar en in veel keukenkasten staan nog antieke potjes. De zachte pastelkleuren uit de jaren 60 of de knaloranje, heldergele en bruine potjes uit de jaren 70.   
  
In die oude potjes werden nog wel BPA of hormoonverstorende stoffen gebruikt, maar altijd 10 procent minder dan het percentage dat toegestaan werd volgens de Europese normen. Volgens Tupperware zijn deze oude potjes dus nog perfect veilig om te gebruiken. In de huidige generatie potjes worden die stoffen niet meer gebruikt.  

Je moet er ook rekening mee houden dat de oude potjes uit de jaren 60 en 70 alleen geschikt zijn als vershouddozen. Ze mogen wel in de koelkast of diepvries, maar zijn niet geschikt om in de microgolfoven of oven te gebruiken. Bekijk dus goed de pictogrammen onderaan de potjes.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!