de inspecteur
Getest: De Egg Gondola maakt het perfecte gepocheerde eitje!
producttest
do 4 jan. - 8:00
Een ei pocheren kan niet iedereen. Het is vaak knoeien. Maar met de Egg Gondola gaat het gemakkelijk en snel! 'Eenvoudig in gebruik' zegt de reclame. Maar is het dat ook?
Testkandidaat Lien heeft het opgegeven om eitjes te pocheren. Ze mislukken keer op keer. Maar met de Egg Gondola heeft ze weer hoop!
De Inspecteur kocht de EggGondola voor 11,16 euro bij Mega Gadgets. De Egg Gondola is een klein bootje uit silicone. Je doet er wat olie in, en daarna het eitje. Het bootje zet je in een kom met kokend water, en na 5 minuten heb je een gepocheerd ei! Als je het tenminste goed doet.
7 op 10
Pluspunten
- Je maakt er inderdaad een gepocheerd ei mee binnen de 5 minuten. Het eiwit is stevig, het eigeel nog lopend.
- Als je handig bent, en weet hoe het moet, is het eenvoudig.
Minpunten
- Het vraagt wat handigheid om het bootje netjes in het kokend water te leggen zonder je vingers te verbranden.
- Het bootje kan makkelijk omvallen als het water te hard kookt.
- Het eitje uit het bootje halen is niet zo makkelijk.
- Met 1 bootje heb je 1 gepocheerd eitje. Je moet dus al 2 bootjes kopen om 2 eitjes tegelijk klaar te maken.
- Het is aan de dure kant. Iemand die elke dag een gepocheerd eitje maakt, haalt het er wel uit.